KARABÜK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNİN AÇILIŞINI YAPMAK ÜZERE SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU KARABÜK'E GELDİ


 

saglik-bakani-1

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve Karabük Milletvekili Osman Kahveci birlikte Karabük’e geldi.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılış töreninde bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşların sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için sağlığın önündeki tüm engelleri kaldırdıklarını kaydetti.

Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bizler hiç ayrım yapmadan iktidara geldiğimiz günden beri vatandaş asla bir tereddüt, korku yaşamadan hekime ve ilaca ulaşabilmeli dedik. O ulaşamıyorsa biz ona ulaştırmalıyız dedik. Bu mantıkla sağlığın önündeki bütün engelleri kaldırdık. Fiziki koşullarla ilgili ciddi sorunlarımız vardı. Ancak, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla beklenilenin de ötesinde sonuçlar ortaya koyan modern ve çağdaş çalışmalar adına gece gündüz çalıştık.”

SAĞLIKÇIYA EL KALDIRAN MUTLAKA NEZARETE GİTMELİ

Sağlıkçıya el kaldıranlara mutlaka tutuklama yapılarak, mutlaka nezarete gitmesi gerektiğini söyleyen Müezzinoğlu, vatandaşlara da sağlık personelini korumaları için çağrıda bulundu. Sağlıkçıya şiddeti eleştiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu;

"En zor zamanda en acil durumda eşini, evladını, yakınını, canını teslim edeceğin kişiye yüksek sesle konuşabilmek, el kaldırabilmek, ona şiddet uygulamak kabul edilebilir değil. Halkımızdan duyarlılık bekliyorum. Kendi evladımıza baktığımız gibi sahip çıkmalıyız. Hekiminize ebenize sahip çıkın. Onlar en zor zamanınızda en merhametli hizmet meleklerinizdir. Kamuoyu olarak sizlerin de bu şiddetlere karşı tavır koymanızı bekliyorum.”

 “SAĞLIKTA YIPRANMA PAYINI DA YASALAŞTIRACAĞIZ”

Sağlık çalışanları sağlık hizmetlerinde yıpranma payını yılsonuna kadar yasalaştıracaklarını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti;

“AK Parti iktidarı 2002 yılından itibaren zorlu bir göreve başladı. Millet daimi ve devam olarak bizi kendi iktidarında tutmaya devam ediyor ve devam edecek. Sağlık Bakanlığı’nda planlamaları yaparken arkadaşlara şunu söyledim, ‘2007-2012, 2012-2017’ yani biz 5 yıl önce neredeydik, 5 yıl sonra nerede olmalıyız. Bunları planlıyoruz. 2017-2018 hedefimiz var. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı 2020 hedefimiz var. Bu yolculuğa inşallah sizlerle beraber omuz omuza devam edeceğiz. Bu günden sonra da daha iyisini daha güzelinin, daha gelişmişini, bu milletin hak ettiklerinin en doğrusunu yapmış olacağız.

Sağlıkta sessiz devrimi başardığımız bu dönüşüm projesinde dünya bunu Türkiye nasıl başarıyor diye bize soruyor. İki ay kadar önce “Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Başkanı” bu kadar bütçe ile yetersiz kadro ile bu kadar kıt imkanlarla bizim Avrupa’da başaramadığımızı siz nasıl başardınız, anlamakta zorlanıyoruz diye sorduğunda, bir kısmını anlatabilirim anlarsınız, bir kısmını anlatırım ama zorlanırsınız dedim. Önce anlayacağınız kısmı anlatayım dedim, ‘Bir sağlık çalışanı camiası var ki, mesleğine saygısı vardır, mesai kavramı yoktur. Benim doktorum bunu sormaz, düşünmez bile. Akşam mesaisi kaçta bitti, Cumartesi Pazar, bayram seyran özel günler demeden ‘hastam’ der. Bu başarının esas mimarları doktorlarımız ve hemşirelerimizdir. Bu millet hekimini de hemşiresini de kendi yakını gibi görür, Allah onlardan razı olsun der.

Biz matematik medeniyetinin mensubu değiliz, rahmet ve bereket medeniyetinin mensubuyuz. Bütün bu pozitif enerjinin altında o gönülden yapılan hizmetler asla matematik ile hesaplanamaz. Bakanlığın bütçesi ile 32 bin yatak kapasiteli 216 hastanemizin inşaatı devam ediyor. Türkiye genelinde 32 bin yatak kapasiteli son derece çağdaş ve modern 216 hastanenin bir kısmı bu yıl, bir kısmı gelecek yıl tamamlanmış olacak. Kamu özel iş birliği ile 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizin inşaat süreci başladı. 12 bin yatak kapasiteli devlet hastanelerinin ihale veya proje sürecindeyiz. Biz milletimizin her türlü derdini paylaşarak azaltmaya çalışıyoruz.”

saglik-bakani-2Türkiye’de sağlık hizmetinin AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde modernleştiğini ve ileriye gittiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

“10 yıl önce Alman turist Antalya tatilinde rahatsızlandığında Almanya’dan uçak geliyor, vatandaşını götürüyordu. Oysa bize hep başaramaz, ezilmişlik psikolojisini yerleştirmeye çalıştılar. Ne zaman ki AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ‘hayır biz başarırız’ dedi, her şey değişti. Şimdi artık ambulans uçaklar, ambulans helikopterlerimiz var. Londra’da rahatsızlanan atletimizi ambulans uçağımız alıp geliyor. Fitne ile fesatla, iftira ve dedikoduyla bu milletin enerjisini kimsenin azaltmaya ve yanlış yerlere sürmeye hakkı yok. Muhalefete de diyorum daha doğru daha güzeline milletin hakkı var. İnşallah onlar da bu noktaya gelecekler. Daha ilerisini daha gelişmişinin peşinde koşuyoruz. Evde sağlık hizmetini konuşuyoruz. Vatandaşımız bize gelemiyorsa, evde sağlık hizmetlerimiz ile evde tedavi gerçekleştiriliyor. Ülkesine milletine değer veren anlayış bu.”

 “TEMELİNİ ATMAK BANA NASİP OLMUŞTU”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de açılışı gerçekleştirilen hastane hakkında bilgi verdi. Şahin “Bu hastanenin temelini atmak bana nasip olmuştu. Bu hastanenin temelinin atıldığı törende hazır bulunmuş, ilk harcı koyanlardan birisiyim. Bu hastaneden Karabük yanı sıra çevre il ve ilçelerden sağlık hizmetinden faydalanacaklar.” Dedi.

 “ŞİKAYETLER AYYUKA ÇIKARDI”

AK Parti’den önceki dönemlerde sağlık alanında şikayetlerin fazla olduğunu hatırlatan Şahin, şunları söyledi:

“ AK Parti olarak halkımıza hizmet sunarken onların yönetimlerden ne beklediğini sürekli sorgulayarak, vatandaşlarımızdan almış olduğumuz izlenim istikametinde hizmetleri yürüten bir iktidarız. Halkımıza sorduğumuzda ilk sıralarda sağlık hizmeti ile ilgili bizden önceki dönemi kastediyorum, şikayetler ayyuka çıkardı. Ciddi reform adımlar atılması hep önümüze gelirdi. Şimdi çok şükür kamuoyu anketleri yapılıyor. En çok memnuniyet duyduğunuz hizmet hangisi diye sorduğumuzda vatandaşların sağlık hizmetinden memnuniyetleri öne geliyor. Sağlık Bakanımıza ve tüm sağlık çalışanlarına halkımıza sunmuş oldukları kaliteli, yaygın ve hizmeti vatandaşın ayağına getiren sağlık hizmetleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum.”

 “KARABÜKLÜLER SİZİ DE UNUTMAYACAK”

Sağlık Bakanlığı’nın Karabük’teki hizmetlerini anlatan Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na hitaben şunları söyledi:

saglik-bakani-3“Karabük Şehir Stadının ismi Dr. Necmettin Şeyhoğlu’nun ismidir. Allah rahmet eylesin Karabük’ün çok sevdiği bir hekimdi. Ücret falan talep etmeksizin herkesin sorununu çözmek için gece gündüz koşan birisiydi. Karabüklüler kendisine samimi olarak hizmet edenleri hiç unutmaz. Bu sağlık personeli ve doktor olursa, siz de bu günün Sağlık Bakanı olarak Karabük’ün sağlık alanında yapılmakta olan planlanmış hizmetlerini bir an önce Karabük’e kazandırmak için gerekli talimatlarını verdiniz. Karabüklüler sizi de unutmayacak.”

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve TBMM Eski Başkanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

Editör: Haber Merkezi