SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY, TARİHİ VE TRUSTİK İLÇEYE KREDİ YURTLAR KURUMU TARAFINDAN YAPILACAĞI AÇIKLANAN 700 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDUNUN BİN KİŞİLİK OLARAK YAPILACAĞINI AÇIKLADI


 

yurt-yapilacak


 

Geçtiğimiz aylarda, Safranbolu’ya Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılacağı açıklanan 700 kişilik öğrenci yurdunun yapım aşamasına geçildiğini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, hedef büyüttüklerini ve bu yurdun bin kişilik olarak yapılmasının planlandığını açıkladı.

Karabük Net Haber’e bir açıklama yapan Başkan Aksoy, Safranbolu’ya söz konusu bu yurdun yapılmayacağı yönündeki dedikoduların asılsız olduğunun altını çizerek şu açıklamalarda bulundu;

“Kredi Yurtlar Kurumu Zonguldak Bölge Müdürü ile bir çok kez görüşmeler yaptım. Safranbolu’nun Gayzebaşı tarafında 700 kapasitelik öğrenci yurdu için 20 dönümlük bir arazi tahsis edilmişti. Tahsis edilen bu arazi köy tüzel kişiliğine aitti. Yurt yapılacak bu arazinin KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) Genel Müdürlüğüne tahsisi tamamıyla yapıldı. Şimdi harita mühendisleri tarafından çizim çalışmalarına başlandı. KYK yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucu önümüzdeki günlerde 700 kişilik yurt binası için inşaata başlanacak. Ama bizim hedefimiz inşaat çalışması başlarken 700 kapasiteyi bine çıkarmak ve bunu da inşallah yapacağız. En geç önümüzdeki sezon ortasına yetişeceği belirtildi bize.”

kykYurt binasının inşaat çalışmalarının tüm aşamasında takipçisi olacağını da belirten Başkan Aksoy, kamuyu ilgilendiren bu tür konular ile ilgili, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin de önemine vurgu yaptı.

 

Editör: Haber Merkezi