MHP SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI SÜREKLİ YANMASI İLE GÜNDEMDEN DÜŞMEYEN SAFRANBOLU ŞEHİR ÇÖPLÜĞÜNDEN KURTULMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLADI


 

MHP İLÇE BAŞKANI MUHARREM ASKER “SAFRANBOLU’NUN 9 DEĞİL, 19 YILLIK UTANCI OLAN ŞEHİR ÇÖPLÜĞÜ ARTIK TAHAMMÜL EDİLEMEZ DURUMDADIR”


 

MHP SAFRANBOLU BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÇÖPLÜK İLE İLGİLİ ÖNERGE VERİYOR


 

copluk-utancı-mhp

20 Yılı aşkındır, her yerel seçimlerde muhalif adayların boy gösterdiği ve “bu çöplüğü kaldıracağız” beyanatında bulunduğu Safranbolu’nun vahşi depolama sistemi ile kullandığı şehir çöplüğü artık kent halkına dayanılmaz bir hal aldırdı.

Son 9 yıldır çöplükteki oluşan metan gazının tutuşması ile meydana gelen yangınlarla Safranbolu gündeminden düşmeyen şehir çöplüğünde, yine geçtiğimiz günlerde geniş bir yangın çıktı.

Çöplüğün için için yanmasından çıkan yoğun duman, Safranbolu’nun büyük bir kesimini etkisi altına alırken, 100. Yıl, Beşbinevler, Kılavuzlar, Karıt ve Bostanbükü gibi yerlerde yaşayanların hayatlarını olumsuz yönde etkiliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu İlçe Başkanı Muharrem Asker, MHP’li Belediye Meclis üyelerinin çöplük ile ilgili bir önerge vereceklerini belirterek, şu açıklamalarda bulundu;

“UNESCO Tarafından Dünya Miras Listesinde olan ve her yıl binlerce yerli, yabancı turisti ağırlayan tarihi Safranbolu ilçemizin büyük bir utancı olan şehir çöplüğü ile ilgili kesin bir çözümün en kısa zamanda gerçekleştirilmesi artık kaçınılmaz olmuştur.

Şehrimizin Belediye Başkanı Sayın Necdet Aksoy başta olmak üzere, tüm kentin utancı olan ve tüm Dünya’ya yakında yanan ve kente kötü kokular yayan çöplüğü ile gündeme gelecek olan Safranbolu’nun bu çöplükten kurtulması artık şarttır.

Safranbolu’nun Şehr-i Emini olan Sayın Belediye Başkanı, konu ile ilgili Başbakanlığa, Bakanlığa ve Karabük Valiliğine şikayetçi olan Göztepe Mahallesi sakinlerinden bir şahsa geçtiğimiz Mart ayında resmi olarak cevap vermişti. Cevabında alınacak bazı önlemler ve projeler sayesinde en kısa sürede çöplükteki yanmaların biteceğini belirtmiş. Sayın Başkanın kısa zaman anlayışı 4 ay mı ve daha kaç ay geçecek aradan?

Sayın Şehr-i Eminimiz 200-250 Bin TL’lik yeni makam aracına utancından resmi plaka takıp binemezken, tüm kent halkının bıktığı şehir çöplüğünden nasıl utanmıyor, anlamış değiliz.

20150728AW487607_03Bizzat şahsım, Safranbolu’nun eski çarşısından tutun, birçok mahallelerini gezerek, vatandaşlar ile halkın sağlığını her geçen gün daha da tehdit altına alan çöplük ile ilgili konuştum. İnsanımız bu çöplükten çok şikayetçi. Dumandan ve kokudan duramaz hale geldiklerini belirtiyorlar.

Sayın Belediye Başkanı Necdet Aksoy’a buradan Safranbolu halkı adına bir çağrıda bulunuyorum. Çöplüğün en fazla etkilendiği Göztepe Mahallesinden kendisine geçici olarak bir ev tahsis edelim ve ailesi ile birlikte bu evde 3-5 gün yaşasın, bakalım durabilecek mi?

Daha da fazla bir şey söylemenin anlamı yok diye düşünüyorum.”

 

Editör: Haber Merkezi