20130525AW000523_01Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 6.'sı düzenlenen ve geleneksel hale gelen "Türk-Japon Dostluk Günü" etkinlikleri başladı


 

Safranbolu Kent Tarihi Müzesi bahçesinde düzenlenen açılış törenine Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Japonya Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Shigeru Kikuma, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Türk-Japon Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji Ishimoto, Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin katıldı.

Kültür Ataşesi Shigeru Kikuma, etkinlikte yaptığı konuşmada, Safranbolu'ya gelince kendi evine gelmiş gibi hissettiğini ve bu şehre sürekli geldiğini söyledi.

20130525AW000523_03Japonya ve Türkiye arasında çok sıkı ilişkilerin, tarihi bağların olduğuna değinen Kikuma, “Türkiye geçmişi olan köklü bir ülke. İki ülke arasında gerçekten tarihte önemli bağlar oluşmuş. Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türkiye ziyaretinin ardından bir sosyal paylaşım sitesinde kendi sayfasından Türkiye ile ilgili görüşlerini belirtti. İki ülke arasındaki ortak kültürü ve geçmişi anlattı. Bu paylaşımı binlerce Japon beğendi ve olumlu yorumlar yaptı. Geçmişte yaşanan sıkıntılar da iki ülke arasındaki paylaşımı ve dayanışmayı artırdı. Binlerce Japon bu ülkeyi yakından tanımak istediğini yorumlarında yazdı. Ben de bu ülkede görev yaptığım için çok mutluyum” dedi.

Etkinlikler kapsamında Japon geleneksel davul ve Safranbolu kına gecesi gösterisi yapıldı.

3 gün sürecek etkinliklerin ilk günü, Japon ses sanatçıları tarafından verilen Türkçe konserle son buldu.

Editör: Haber Merkezi