Karabük’ün Safranbolu ilçesinde geleneksel Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi.


 

20140924AW201325_02Safranbolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Safranbolu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği, Cinci Hanı’nda gerçekleşti. Şenliğe, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikte açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çetin Ayvalık, ilçede eşsiz damak tadına göre üzümlerin yetiştirildiğini ve bu üzümleri tanıtmaya, yaşatmaya gayret ettiklerini söyledi.Üreticilere her zaman destek olduklarını ve geliştirdikleri projelerle üretimi artırdıklarını ifade eden Ayvalık, "Bizler bağ bozumu şenliklerini her yıl eylül ayında düzenlemekteyiz. Ancak olumsuz hava koşullarının bitkiler üzerinde yaptığı olumsuz etkilerden dolayı çok az ürün aldık. Bu nedenle her yıl yapılan çeşitli yarışmaları bu yıl yapamadık" dedi.

Üzüm yetiştiricilerine çeşitli hediyeler ve plaketlerin verildiği şenliğin sonunda katılımcılara üzüm pekmezi ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi