CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA EREN, SU ÜCRETLERİNİ %50 İNDİRECEKLERİNİ BELİRTEREK, ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU


 

eren-su-indirim


CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Eren seçimlere sayılı günler kala, önemli açıklamalarda bulundu.

Eren, su ücretlerini %50 indireceklerini ilan ederken, Safranbolu Belediyesinin 60 Milyon TL civarında borcu bulunduğunu ve tüm gayrimenkullerinin hacizli durumda olduğunu öne sürdü.

Mustafa Eren konuşmasına şöyle başladı;

“Hemşerilerim 30 Mart’ta aday olarak sizlerin karşınıza çıktık. Lütfen şöyle bir adayların kim olduğunu,  ne olduğunu, nasıl olduğunu bir araştırın ve bu zamana kadar Safranbolu’da ne yaptıklarını, ne zaman Safranbolu sevdalısı olduklarını bir düşünün. Safranbolu’da ortak akılda birleşilecekse, iktidar partisinin tek rakibi CHP’dir. Bazıları balon gibi şişirilse de, geçen seçimde yaşadığımız oy oranlarına bakarsak, tek rakibi CHP’dir. Allah’ın izni, halkımızın da desteği ile bu sefer, başarıyı yakaladığımızı açık bir şekilde görüyoruz.”

SUYA %50 İNDİRİM YAPACAĞIZ

Mustafa Eren, göreve gelir gelmez suya %50 indirim yapacaklarını ifade etti. Eren “Yine söylüyorum,  su ücretleri pahalı ama su ücretini indirmek bu proje değil. Meclis üyelerini bir gün toplayıp, karar alırsın, fiyatları düşürürsün ve benim ilk işim bu olacak. Bizim yaptırdığımız arıtma tesisini neden çalıştırmadıklarına hala cevap vermiyorlar. Yukarıdan gelen su arıtılmadan çeşmelere geliyor. Hemşerilerimden aldığımız bilgilere göre artık su faturalarını 15 günde bir gönderiyorlar. Neden, su faturaları az gelsin diye. Bizim insanımızı bu uygulama ile resmen akılsız insanlar konumuna koyanlar, asıl kendilerini kandırıyorlar.” Diye konuştu.

“USULSÜZ İMAR UYGULAMALARI SAVCILIKTA”

Safranbolu Kıranköy’deki Perşembe pazarının bulunduğu yerin hazineye devir edilerek, bunun yerine Göztepe’den bulunan hazineye ait bir yer aldıklarını daha önceden açıklayan Mustafa Eren “Bizim sorumuza, Sayın Belediye Başkanı nihayet sonunda cevap verdi. ‘Evet, biz pazar yerini devrettik ama üstünü kapatacağız’ diyor. Ne kadar komik bir açıklama, adeta Safranbolular ile dalga geçiyorlar. Öte yandan, Göztepe’de ve bazı yerlerde yapılan imar uygulamalarının tamamı uygunsuz. Yapılan bu imar uygulamaları ile ilgili şu anda dosyalar Safranbolu Cumhuriyet Savcılığında. Bunlar kendilerine ve  yandaşlarına yıllardır rant elde ettirmeyi bir marifet görmüşler ve hala marifet sayıyorlar. Halkın malını ona buna peşkeş çekmenin hesabını bir tek ben sorarım ve bu usulsüzlüklerin tek tek hesabını soracağım.” Dedi.

“SAKEM’İ KARA KUTU OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ”

SAKEM’in çok güzel bir düşünceyle kurulduğunu belirten Mustafa Eren “Ama SAKEM’in gideri belli değil, geliri belli değil. Mevcut yönetim nedense ısrarlarımıza rağmen bir açıklamada bulunmak istemiyor. Bazı dedikodularla eğitim gören ve çalışan arkadaşlarımıza benim SAKEM’i kapatacağımı yayıyorlarmış. Aksine daha da işlevsel hale getireceğim, daha aktif yapacağım. Biz bu memlekette doğru ne varsa üstüne ne katabiliriz diye düşünüyoruz. Ama şaibesiz ve şeffaf olarak. Sakem’de çalışan tüm personel ve kursiyerler mutlaka emeklerinin karşılığını almalıdır. Sakem, Safranbolu Belediyesinin kara kutusu olmaktan çıkartılacaktır. Şeffaf yönetilmesi ve daha da geliştirmesi gerekmektedir.” Diye konuştu.

eren-002Safranbolu Belediyesi’nde çalışan tüm personelin teminatı olduğunu da belirten Eren, Belediye çalışanlarının maaşlarında mutlaka iyileştirme yapılacağını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü;

“30 Marttan sonra Ben ve ekibimle Safranbolu da halk ile kucaklaşan bir belediye olacaktır. Biz bu memlekete üniversitesiyle, askeriyesiyle, Sadri Artunç Caddesi ile ve diğer hizmetlerimiz ile can suyu olduk. Bana ‘eskilerden bahsetme’ diyorlar, neden eski yaptıklarımızdan utanmıyoruz ki, aksine gurur duyuyoruz . O günün ihtiyaçları bunlardı, yani yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır."

“BELEDİYE’NİN 60 TRİLYON BORCU MU VAR?”

Safranbolu Belediyesi’nin 60 Trilyon civarında borcu olduğunun konuşulduğunu belirten CHP Safranbolu Adayı Mustafa Eren “Şu anda belediyenin bütün gayrimenkulleri hacizli durumdadır. Mevcut yönetimin sadece SGK’ya  1 Milyon TL borcu bulunmaktadır. Müteahhitlere 10-15 Milyon TL borç olduğu belirtiliyor. Mevcut Başkan, Belediye’yi adeta bir borç batağı içine sürüklemiş durumda. Biz geldiğimiz zaman enkaz edebiyatı yapmayacağız. Bu borçları da kolaylıkla öderiz. Nasıl mı, kendimize ve yandaşlarımıza belediyenin kasasından yüksek ödemelere yapmayarak, 1 Lira’ya yapılacak işi 10 Liraya yaptırmayarak bu borçları da ödeyeceğiz.” Dedi.