20151029AW563661_0129 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Safranbolu ilçesinde de tören düzenlendi.


 

Misak-ı Milli Meydan'ında düzenlenen törene, Kaymakam Murat Bulacak, Garnizon Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu Savcısı Tevfik Mehmet Korucu, İlçe Emniyet Müdürü Musa Mansu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Öğrenciler, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kaymakam Bulacak, Başkan Aksoy ve Garnizon Komutanı Arıcan vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

Törende konuşan Kaymakam Murat Bulacak çetin bir var olma mücadelesinin ardından kazanılan ve Türk milletine armağan edilen en büyük hediyelerden biri olan Cumhuriyetin ilan edilişinin, 92. yıl dönümünü gurur ve coşku içinde kutladıklarını söyledi.

Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin, milletin kendisi olduğunu ifade eden Bulacak, "Ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla insanımızın ufkunu genişletmiş, ekonomik sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Türk milleti, cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetimizin temel hedefi görevlerini yerine getiren haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur."

Daha sonra yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi, öğrenciler tarafından şiirler okundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile düzenlenen resim, şiir ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören resmigeçit ile sona erdi.