Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen iş kurmak isteyen kişilere yönelik olarak ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programı Safranbolu Ticaret ve Sanayi odasının toplantı salonunda başladı.


 

IMG_2871_1200x800Bu eğitim programlarının amacı eğitime katılan girişimci adaylarına, kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimin kazandırılmasıdır.4-16 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek eğitim programından sonra katılımcıları sertifika verilecektir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarı ile tamamlayıp sertifika alan ve işletmelerini kuran girişimciler destek başvurusunu İş Planı ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili KOSGEB birimine yapar.

İş planlarının KOSGEB tarafından onaylanması durumunda girişimciler KOSGEB mevzuatı çerçevesinde İşletme Kuruluş Desteği, Kuruluş Dönemi Makine Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği, İşletme Giderleri Desteği olmak üzere 3 farklı başlıkta toplam 30.000 TL geri ödemesiz destek alabilmektedirler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şahin; "İş kuracak girişimcilere şimdiden iş hayatlarında başarılar diliyorum. Peygamber efendimiz ticaret yapın çünkü rızkın 10 da 9 u ticarettedir buyurmuştur. Bizde hemşerilerimizin iş kurmalarında bir nebze olsun yardımcı olabilmek için Uygulamalı girişimcilik kursunu odamızın toplantı salonunda gerçekleştiriyoruz.

Umarım kurs bitiminde katılımcılarımız KOSGEB'e projelerini vererek istedikleri işte muvaffak olurlar. Allah hepsinin yardımcısı olsun “dedi.

Editör: Haber Merkezi