Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şahin ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar, Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı, “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyasına destek verdiklerini ifade etti.


 
SAFRANBOLUTSO-LOGODiyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Diyanet Vakfı başta Bayırbucak Türkmenleri olmak üzere Suriye ve Iraktaki mağdur olan insanlar ile tüm mültecilerin ve Türkiye’de son zamanlarda meydana gelen terör olaylarından etkilenen vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla yurtiçinde ve yurtdışında, “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” adıyla başlattığı kampanyaya destek oldukları açıklaması yapan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şahin ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar, “Hepimizin bildiği üzere son zamanlarda ülkemiz ve doğu sınırlarımızda ki din kardeşlerimiz çok zor günlerden geçti ve geçmeye de devam ediyor.

Dünyanın ortak sorunu olan terör belası hem ülkemizde hem de Komşu ülkelerimizde pek çok can aldı arkada gözü yaşlı birçok insan bıraktı. Öncelikle milletimizin birliği, beraberliği için, bizim güvenliğimiz için, bizim huzurumuz için, için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor Şehit ailelerine Cenabı Haktan sabır ve metanet diliyoruz.

Vatan için şehit düşen kardeşlerimizin aileleri hepimizin aileleridir. Onların ihtiyaçlarını bir nebzede olsa dindirmek bizlere mutluluk verecektir. Terörün mağdur ettiği Cizre’de, Silopi’de, Silvan’da, Sur’da, Nusaybin’de, İdil’de evleri tahrip edilen yaşadıkları evlerinden şehirlerini terk etmek zorunda kalan birçok vatandaşlarımız var onlara da bu zor günlerinde Allah yardımcıları olsun diyorum. Bu kampanya ile o vatandaşlarımızı da el uzatacak olmanın ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz.

Son olarak özellikle Suriye’de yaşanan iç savaştan memleketlerini terk etmek zorunda kalan din dil ırk ayrımı yapmadan milyonlarca insana kucak açan Türkiye’nin ne kadar büyük bir devlet olduğunu, devletimiz ve milletimizle iftihar etme hakkını sahip olduğumuzu açıkça ifade etmek isteriz. Ne yazık ki Türkmen Dağındaki kardeşlerimiz, ‘Bayırbucak Türkmenleri’ çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor önce kendi vatanlarını, kendi yurtlarını savunmak için canla başla mücadele ettiler.

Terk etmemek için uğraştılar, ancak son haftalarda artan hem içerden hem dış devletlerden bombalı saldırılar sonucu pek çoğu bugünlerde sınırlarımızdan ülkemize gelmeye mecbur kaldılar. Bugün onların da yararlarını sarma zamanıdır. Daha önceki bütün kardeşlerimize evlerimizi, yüreklerimizi açtığımız gibi elbette Türkmen kardeşlerimize de evlerimizi, yüreklerimizi, açmak durumundayız" diye konuştular.

Son olarak Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm meclis üyeleriyle bu kampanyaya destek verdiklerini belirterek herkesi imkânları ölçüsünde kampanyaya yardım etmesini ümit ettiklerini ve böylesine duyarlı işlerde her zaman öncü olan Diyanet İşleri Başkanlığına da teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi