20130529AW000369_01Safranbolu Belediyesi geçtiğimiz yıl hız verdiği asfalt çalışmalarına bu yıl da hız kesmeden devam ediyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Babasultan Mahallesi Celal Bayar Caddesi ( Hıdırlık Mevkiine ) üzerindeki yolda yaklaşık 2 günde asfaltlama atarak, bin 500 ton asfaltın bu kadar kısa sürede üretilip serilmesi ise bir ilk olduğunu söyledi.

20130529AW000369_022012 yılında 40 bin ton asfalt hedefi ile yola çıktıklarını ancak yoğun bir tempo ve başarılı bir sezon sonunda 55 bin tonun üzerinde asfalt üretimi yaptıklarını ve bu yılda aynı tempoda çalışmaları sürdüreceklerini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, “İnsan sağlığına zarar veren malzemeden kaçınarak karayolları standartlarına uygun bir asfalt üretiyoruz. Programımızı PTT, Doğalgaz gibi alt yapı çalışmalarına göre yaparak hem mahalle sakinlerini bir daha rahatsız etmemek adına hem de yapılan hizmetin yeniden bozulmasını engellemek adına devam ettiriyoruz. Daha önceki konuşmalarımda 2012 yılında 40 bin ton asfalt hedefimiz olduğunu belirtmiştim. Ancak arkadaşlarım işlerini Safranbolu Belediyesi hizmet anlayışı içerisinde o kadar özen ve özveri ile çalıştılar ki 40 bin ton hedeflerken 55 bin tonun üzerine çıktık. Bu yıl da inşallah Safranbolu’muzda ihtiyaç olan hiçbir mahalle, cadde ve sokağımızı asfaltsız bırakmayacağız. Bununla birlikte, Esentepe, Bağlarbaşı, Cemal Caymaz, Aşağı Tokatlı, Atatürk Mahalleleri ile Sanayi Bölgesinde de 350 bin metrekare yani yaklaşık 40 kilometre sıcak asfalt kaplama yapılması planlanmaktayız. Yapacağımız asfaltlama çalışmalarının ilk örneği ise ekiplerimizin kendileri ile girdikleri yarışta Babasultan Mahallesi Celal Bayar Caddesi üzerindeki yolda yaklaşık 36 saatlik bir çalışma sonucunda bu yolun asfalt sorununu çözmesini gösterebiliriz. Ben çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hepsine bu yılki hizmet yarışında başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi