Safranbolu Belediyesi araç parkına yeni bir ekskavatör alarak araç parkını büyütmeye devam ediyor.


 

20150918AW529666_01-(1)Safranbolu Belediyesi tarafından alımı gerçekleştirilen ekskavatör ve hizmet araçları ile ilgili açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu’ya dair hizmet koşularını aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Belediye olarak bu tür makinelere mutlaka sahip olunması gerektiğini vurgulayan Başkan Aksoy, “Bu makineler kritik zamanlara büyük iş görüyor.

Özellikle sel baskını, toprak kayması gibi ani olaylarda olmazsa olmazlardan birisi. Yine Safranbolu’da hizmetlerimizin yerine getirilmesinde dışarıya olan bağımlılığımızın en az düzeye indirilmesi gerekmektedir. Bir belediye için iş makineleri olmazsa olmaz büyük parçalardan birisidir.

Nasıl ki kritik elemanlar eksik olduğunda belediyenin işleri yürümez ise, kritik makineler olmadığında da belediyenin önemli noktalarda tıkanma meydana gelir. Şimdiye kadar Safranbolu Belediyemize 86 iş makinesi kazandırmış idik.

Yeni aldığımız Ekskavatör ile bu rakam 87 olurken, bu güne kadar aldığımız en büyük hizmet araçlarımızdan birisini de almış bulunmaktayız. Yine yalnızca bu makine için Safranbolu Belediyesi olarak her sene büyük miktarlarda kira ücreti ödemekteydik.

İnşallah bu kira ücretinden kurtulduk ve hizmetler çok daha hızlı ilerleyecek. Ekskavatörün Safranbolu’ya kazandırılmasında destek veren başta Milletvekillerimiz olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce’ye, İller Bankası Genel Müdürümüze ve bu iş makinesinin alınması kararında belediye meclisimize teşekkür ediyor, Safranbolu’muza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.