Safranbolu Belediyesi Safranbolu halkı için spor ve oyun alanları oluşturmak amacı İle 2017 yılında hizmete açılacak Konsept Parkların 3. sü Olan Mustafa Gündüz Kadı Dayı Konsept Parkını vatandaşların yoğun katılımı ile açtı.


 

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ev sahipliğini yaptığı açılışa Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kaya, Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, Başkan Yardımcıları, Vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Merhum Mustafa Gündüz’ün oğlu Mustafa Gündüz, “Parkın yapımında emeği olan başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu park yaşadıkça babamın da ismi yaşayacaktır. Gündüz ailesi adına yeniden teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.

Musalla Mahallesi Muhtarı İlhami Özdemir ise, açılışı yapılacak olan parka Merhum Mustafa Gündüz’ün isminin verilmesi bizleri sevindirmiştir. Kendileri Safranbolu’da uzun yıllar itfaiye amirliği yaparak hizmet etmiştir. Safranbolu’muzun dokusuna uygun olarak yapılan parkımızın hayırlı olmasını diliyor, parkın yapımında emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Merhum Mustafa Gündüz’ün Safranbolu Belediyesinde uzun yıllar itfaiye Amirliği yapmasını ötesinde uzun yıllar Belediye Başkanlarından sonra her zaman ikinci adam olarak belediye bürokrasisini yönettiğini, tasfiyeleri ile işlerin çoğu düzgün bir şekilde ilerlediğini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, yakasında bulunana altın nişaneyi göstererek: Kadı Dayımız emekli olurken dönemin belediye başkanı kendisine hediye etmiş. O da bana emanet etti. Bende bu nişaneyi gururla saklıyorum” şeklinde konuştu.

Tarihi çarşı kısmında yapılan ve devam edecek olan çalışmalardan da bahseden Başkan Aksoy; “Çarşı kısmında Arnavut kaldırımı çalışmaları devam edecek. Yine Akçasu Projemiz başlıyor. Buraya sel kapanları ve bir gölet yapılacak. Burası aynı zamanda bir yürüyüş parkuru haline getirilecek.

Bununla ilgili Kalkınma Ajansına başvuran 86 adet proje içerisinde 1. lik ödülü alarak en yüksek miktarı da bizim aldığımızı söylemek isterim. Yine Tabakhane projemiz. Burası ile ilgili üniversitemiz ile iş birliği içerisindeyiz. İmar Müdürlüğümüzün ve Üniversitemizin uzmanları ile birlikte bu yıl Tabakhane’yi Safranbolu turizminde kazandırmak için çalışmalara başlayacağız.

Bir başka çalışmamız da 52 adet tarihi çeşmenin restorasyonu. Daha önceki yıllarda 46 adet çeşmemizin restorasyonunu tamamladık. Şimdi değerli Valimiz Mehmet Aktaş beyefendinin de destekleri ile 52 adet çeşmenin restorasyonunu yapacağız” dedi.

Çarşı bölgesinde trafik sorununu da değinen Başkan Aksoy, “umarın Hasan Dede projesinde umarım bir anlaşma zemini buluruz ve korumacılığa bir zarar vermeyecek olan bu projeyi tamamlayacağız. Ben bu vesile ile katılı sağlayan tüm hemşerilerime teşekkür ediyor parkımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Açılışta son olarak Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal konuştu.

Herkesin bir gün göçeceğini söyleyen Uysal öldükten sonra anılıyor olmanın her faniye nasip olmayacağını söyledi.

Rahmetli Mustafa Gündüz’ü Dayı olarak tanıdığını ifade eden Uysal şöyle devam etti; “Kadirşinaslık ayrı bir hadise. Değerli Belediye Başkanımızı ve Belediye Meclisi Üyelerimizi tebrik ediyorum.

Şehrimize eser katmış, iz bırakmış birini unutmayıp, onun adına bir parka ismini vermek kadirşinaslıktır. Ben sizlerin huzurunda Belediye başkanımız ve çalışma arkadaşlarını başarılarını tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını niyaz ediyorum. Bu vesile ile parkımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardında kurdele kesimine geçilirken, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundular.