Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy belediye olarak yapılan hazırlıkların ardından Safranbolu’nun bayrama hazır olduğunu ifade etti.


 

20150715AW478280_01Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy yaptığı açıklamada Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Safranbolu’da Ramazan Bayramı tatilinde çeşitli turlar ve geziler kapsamında gelecek yerli ve yabancı misafirler için gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Yerel Yönetim olarak Bayram hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Aksoy,“Öncelikle Ramazan bayramına erişmemizi sağlayan Cenab-ı Hakka şükürler olsun. Bayramı ağız tadı ile sağlık sıhhat içerisinde ermeyi bizlere nasip etsin inşallah.

Turizm kenti olan Safranbolu’muzda bayramda büyük bir yoğunluk yaşanacağı malum. Turistik tesislerimizin nerdeyse tamamı yüzde yüzlük doluluk oranına şimdiden ulaştı. Yine bu noktada şehrimize gelen misafirlerimizin rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için de tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Ramazan bayramı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı ve görevlendirmelerini yaptılar“ dedi.

“AREFE GÜNÜ SAAT BAŞI MEZARLIK SERVİSLERİ YAPILACAK”
Arefe günü bir adet Halk Otobüsünün saat başı ana arterlerden mezarlıklara servisler yapacağını kaydeden Başkan Aksoy bayramın 1. ve 2. günü Safranbolu şehir içi ve Safranbolu-Karabük halk otobüsü seferlerinin de yarı yarıya ücretsiz olacağını söyledi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekiplerinin sürekli temizlik görevlileri ile hizmette olacağını, zabıta biriminin gerekli denetimleri yaptığını dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, “ Doğabilecek aksaklıklar konusunda her zaman olduğu gibi 7/24 görev başında olan 153 Alo Beyaz Masa’dan bizlere ulaşabilecekler.

Beyaz masa gelen şikayet ve talepleri ilgili birimlere ulaştıracaklardır ve konunun çözümü için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır. Yine talep edilmesi halinde Mezarlık Hizmet Müdürlüğümüz de görev başında olacaktır. Zabıta birimimizin her konuda halkımıza yardımcı olacaklarını belirtmek istiyorum. Yine Fen İşleri birimimiz, gerekli önlemlerini alarak trafik kazalarının önlenmesi konusunda çalışmalarını tamamladı.

20150715AW478280_03Su İşleri Birimimiz de bayramda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirleri almış bulunmakta. Özellikle suların kesilmemesi için doğabilecek tüm aksaklıkları giderdiler. Su İşleri Ekiplerimiz de 24 saat görev başında olacaklar. İstendiği takdirde su tankerleri ile talep doğrultusunda su takviyesi de yapılacaktır.” dedi.

Başkan Aksoy, 30 gün devam eden Ramazan etkinliklerinin sonunda Ramazan Bayramına gelindiğini bu vesile ile herkesin ailesiyle beraber mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni ettiğini belirtti.