2015 YILI YAZ SAATİ UYGULAMASINA GEÇİLİYOR...


 

saatler-ileri

 

2015 yılı yaz saati uygulaması başlıyor. Saatleri ileri almak için az bir zaman kaldı. Vatandaşların merak ettiği yaz saati uygulaması ne zaman başlayacak? Ayrıca saatler ileri mi yoksa geri mi alınacak konusunda bazı karışıklıklar yaşansa da, bu sorunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Bakanlar Kurulu kararı ile yaz saati uygulaması 29 Mart tarihinde başlayacak. Saatleri ileri alma uygulaması ile gün ışığından daha fazla yararlanmış olacağız.

2015 yılı yaz saati uygulaması 29 Mart gecesi saat 3.00'dan sonra saatleri 1 saat ileri alarak başlayacak.

ERKEN YATMAYA GEREK YOK

Yaz saatine uyum sağlamak için normalden erken yatmanın gerekli olmadığını da ekleyen uzmanlar, vücudu yatış değil, kalkış saatine göre şartlandırmanın daha faydalı olacağını ifade ediyorlar. Yaz saati uygulamasının pazar günü devreye girecek olmasıyla ilgili uyarılarda da bulunuldu.

Uzmanlar, pazar gününü boş gün olarak geçirenleri, tatil rahatlığına kapılarak kesinlikle aşırı uyumaması gerektiği konusunda uyarıyor ve o gün de iş saatinde kalkmanın en doğrusu olacağına işaret ediyorlar.

Ayrıca, gün içinde tüketilen gıda ürünlerinin de uyku düzenini iyi bir şekilde ayarlamaya etki edeceğine değinildi ve deliksiz uykunun, vücudu yaz saatine daha iyi alıştıracağına dikkat çekildi.

Editör: Haber Merkezi