Saadet Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Soner Malkoç, AK Parti ve MHP yöneticilerini eleştirdi.


 

saadet-malkoc


Saadet Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Soner Malkoç, AK Parti ve MHP’li yöneticilerin Karabük’te seçimi iki kutuplu seçim haline dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi.

Tartışılan konuların 3-4 yıl içerisinde neden gündeme getirilmediğini soran Soner Malkoç şu açıklamalarda bulundu;

“AK Parti genel siyasette olduğu gibi yerelde de seçim öncesi basit kutuplaştırma yöntemi ile işi gümbürtüye getirip nasıl seçim kazanabilirim hesapları yapmakta olduğunu söylemiştik. Maalesef bu gün MHP’nin de bu değirmene su taşıdığını görmekteyiz. Anlaşılan o ki seçimi iki kutuplu bir seçim haline dönüştürmek istiyorlar.
 
Buradan her iki parti yetkilisi arkadaşlarıma seslenmek isterim ki: insanları özgür bırakın bu ucuz soğuk savaş siyasetinin kavgası içerisine dahil etmeye, zihinlerine ipotek koymaya uğraşmayın. Toplumumuzun her ferdi özgür iradesi ile oy kullanma hakkına sahiptirler. Ayrıca bu tartıştığınız konular neden 3-4 yıl içerisine gündeme getirilmedi de şimdi yerel seçim öncesi gündem ediliyor.
 
AK Parti istişare toplantılarında Karabük’e yapılan büyük hizmetlerden bahsediyor. Bu sözleri duyduğumda ‘acaba ben başka bir memlekette mi yaşıyorum’ diye düşündüm. Sayın iktidar partisi temsilcileri 10 yıllık iktidarınız boyunca bu bölgeye ne kadar istihdam sağladınız, ne kadar yatırımcı kazandırdınız, yatırım için ne gibi altyapı ve teşvik paketleri hazırladınız, ne kadar yoksul insan var? Karabük neden halen daha göç veriyor? Esnafın durumu nedir? Emekli insanlarımız nasıl geçinmekte? Yoksulluktan fırınlarda bayat ekmek sırası bekleyen insanları görmediniz mi? İnsanlar sizlere bu soruları şimdi ve seçim zamanları sormayacaklar mı sanıyorsunuz? İşsizlik rakamları yüzde 25’lere yaklaşmış. Tarım bitmek üzere, hayvancılık can çekişiyor. Teşvik kapsamına giremediğimiz için kendi yatırımcılarımız bile başka bölgelere gitmekte. Yatırım yapılması için alt yapı yetersiz birçok yatırımcı engellerle karşılaşmakta bu yüzden yatırımdan vazgeçmektedirler. Bu saydığımız ve daha da çoğaltabileceğimiz olumsuzluklar bir tesadüf eserimi bu iktidar döneminde yaşanmaktadır.
 
Önce AK Parti yetkilileri bu sorularımızı cevaplandırmak durumundadırlar. Ondan sonra Karabük’te merkezi hükümet eliyle yaptıklarını ve yapmaları gerekip de yapamadıklarını değerlendirsinler. Bakalım bu değerlendirme sonrası yaptıkları yatırımları dile getirme cesareti gösterebilecekler mi?”
 

Editör: Haber Merkezi