Saadet Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Soner Malkoç “Dünya’daki ve Türkiye’deki gelişmeleri anlayabilmek için süreci doğru okumak gereklidir.”


 

saadet-malkoc-spSaadet Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Soner Malkoç yazılı bir basın açıklaması yaptı. Malkoç açıklamasında siyaset konjonktürünü değerlendirdi.

Malkoç yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
Dünya ve İslam coğrafyasında büyük oyunlar düzenlenmekte büyük senaryolar yazılmakta ve ünlü iş birlikçi aktörler tarafından da bu oyunlar oynanmaktadır. Bu gün dünya da ve Ortadoğu da cereyan eden olayları bu senarist ve figüranları bilerek neye ve hangi amaca hizmet ettiklerini anlayarak, değerlendirmek ve sonra da doğru okumak lazımdır. Böylelikle olaylar daha anlaşılır olabileceklerdir.

Türkiye’de sanki İslam’ın mutlak savunucusu AKP hükümetiymiş gibi bir kabullenme Ulusalcı, Atatürkçü diye isimlendirilen çevrelerce dile getirilmekte. AKP’yi bu cepheden karşılarına alıp İslam karşıtlığı üzerinden söylemlerle karşılık vermektedirler. Bu Ulusalcı Atatürkçü geçinen arkadaşlar ya hiç siyaset bilmiyorlar, ya da bu sözleriyle AKP’yi daha güçlü kılmak için uğraşıyorlar.

Bakınız, Sayın Başbakan Arap Baharı sürecinde, Mısır’da yapmış olduğu konuşmasında, Müslüman ülkelere artık dini temellere dayalı birliktelikler oluşturmamalarını ve Müslümanlar için en iyi, en uygun rejimin laiklik olduğunu söylemedi mi?

Pekiyi, bu sözün üzerine AKP’ye, nasıl İslam üzerine siyaset yaptığını ve İslam’a dayalı bir rejim için çalıştığını söyleyebilirsiniz? Kaldı ki 11 yıllık iktidarları döneminde ekonomik alanda, sosyal alanda, eğitim ve kültür alanında, İslam’ın lehine yapılmış, kaç tane gelişme gösterebilirsiniz.

İslam’ı önceleyen bir yönetim hiç zinayı suç olmaktan çıkarır mı, kiliselerin yaygınlaşması ve yapımı için seferber olur mu? Faizi bir dünya gerçeği olarak görüp, tüm Müslümanları küresel efendilerin isteği üzerine faiz batağının içerisine sokar mı? Domuz etinin meşru bir gıdaymış gibi satışını yasallaştırır mı, İsrail’le kapı önünde kavga edip, kapalı kapılar arkasında, dostluk ve iş birliği yapar mı? BOP eş başkanı olan bir başbakanla yoluna devam eder mi? Bu örneklere daha onlarcası ilave edilebilir.

Evet, bir takım Ulusalcı, Atatürkçü geçinen insanlar sanki mütedeyyin insanlar AKP’ye oy versin diye özellikle AKP’yi İslam’ın temsilcisi gibi göstermeye çalışmaktadırlar. Bu danışıklı dövüştür. Sayın Başbakan, Sayın Kılıçdaroğlu’na bizzat AKP’ye bu konularla ilgili desteğinden dolayı teşekkür etmemiş midir?

Aziz Milletimiz bu gün Türkiye’de ve dünya da ucuz yazılmış ve tamamı sahtekarlık üzerine oluşturulmuş bir senaryo oynanmaktadır. Bu senaryonun senaristleri ele geçirdikleri maddi güç ile tüm insanlığı köle etmiş, küresel Siyonizm sistemidir. Bu senaryoların başrol oyuncuları da küresel efendilerine hizmet eden, siyasi yapılar ve önde gelenleridir.

Bu sebeptendir ki, merhum Profesör Dr. Necmettin Erbakan Hocamız;  Türkiye’de kurulmuş 60-70 siyasi parti yoktur. İki siyasi parti vardır. Birincisi bu milletin ruh kökü olan, milletin görüşü olan, Milli Görüşler ve diğerleri de öteki siyasi yapılardır. Evet, bu gün gündemde olan Çözüm süreci de ülkenin ekonomik durumu da, sosyal yapıdaki bozulma da, Müslüman toplumdaki seküler değişim ve Ortadoğu ve tüm dünya bu gerçekler doğrultusunda okunmalıdır.

Bizler inanıyoruz ki, Bu aziz Millet ne kadar engel ve aldatmaca olsa dahi sonunda gerçek özüne dönecektir. Geçmişte atalarımızın yaptığı gibi zalime dur deyip, mazlumu müdafaa edecektir. İşte Saadet Partisi olarak bizde, milletimizi, zulme karşı, gerçek barış, gerçek kardeşlik, gerçek kalkınma ve gerçek adalet için omuz omuz, mücadele etmeye, davet ediyoruz. Gelecek yeni, her anlamda özgür ve adil bir dünyanın olacaktır İnşallah.