Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Soner Malkoç “ Allah, bu akil insanları seçenlere, akıl fikir versin” dedi.    


 

Saadet Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Osman Soner Malkoç, yazılı bir basın açıklaması yaparak, Akil adamlar ve çözüm sürecini eleştirdi. Malkoç yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
saadet-malkoc09.04.2013Aziz Karabüklüler iktidar hem yanlışlarının üzerini örtmek, hem de mutlak yanlışı doğru kabul ettirmek için bir akil adamlar topluluğu oluşturmuş. Bu topluluğun içerisindeki insanlara baktığımızda Allah bu kişileri seçenlere akıl fikir versin demek gerekiyor. Nerede AKP yandaşı, nerede sanat dünyasında adı müstehcenliklerle anılan, nerede ırkçılıkları ön plana çıkan ve nerede PKK yandaşı ve din karşıtı olan insan varsa doldurmuşlar bu topluluğun içerisine.

Değerli Hemşerilerim bakınız, bu projenin başından beri, gidilen yol ve muhatap alınan insanlar ve her yönüyle yanlışlıklarla dolu olduğu ortadadır. Bir tarafta yüzünüze gülen, millete duymak istediklerini söyleyen, İmralı PKK ve BDP üçgeni ve diğer tarafta bu orkestranın müziği eşliğinde oynayan AKP, yandaş medya ve şimdide AKİL! adamlar oyun ekibi. Biz biliyoruz ki bu orkestra ne kadar milletin istediği ezgileri çalsa da aslında, nota defterlerinde Özgür Apo ve Özgür Kürdistan baş eser olarak durmaktadır.

Aziz Milletimize buradan seslenmek istiyorum; Ey Fatihin torunları, Ey Çanakkale Şehitleri’nin evlatları Müslümanlar olarak tarihin farklı dönemlerinde bu ve benzeri oyunlarla bizleri bölmeye, kardeşlerimizden ayırmaya, uğraşanlarla hep karşılaştık. Unutmayalım ki Elhamdülillah bizler Müslümanlarız ve hepimiz kardeşiz oyun gelmeyeceğiz.

Bakınız Sayın Başbakan en son kendisinin açıkladığı bir ankette BDP’nin oylarının %1,6 olduğunu söyledi. Türkiye’de muhtelif bölgelerde yaşayan kürt kardeşlerimizin sayısı da yaklaşık 7-8 milyon civarındadır. Öyle ise bu 7-8 milyon kardeşimizin %90’ı bu insanları zaten kendilerine temsilci görmezlerken siz neden bu insanları muhatap alıp, bunlarla birlikte, PKK ve Apo’yu da muhatap alıp tüm kürt kardeşlerimizi teröristlerle aynı kefeye koyuyorsunuz ey AKP’nin akilleri. Yazık değimlidir orada terörle mücadele eden korucu kardeşlerimize, aşiretlere, şimdi bu, insanlara bu olayı, nasıl ve hangi akil adamınızla anlatacaksınız.

Değerli Karabüklüler, bizim ilimize de, önümüzdeki günler de muhakkak, aklına ihtiyaç duymadığımız, belki de bizim onlara akıl verebileceğimiz, bir akil adam grubu gelecektir. Sizden rica ediyorum, lütfen, bu insan ya da insanların, konuşma meclislerine katılmayınız, bizler de tepkimizi, böylece ortay koyalım.

Buradan, bu milletin birliğine inanmış, tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına da sesleniyorum; Gelin, biz de, bu işin ne denli bir akılsızlık olduğunu, sonucunun nereye varacağını, Karabük’ümüzdeki aziz hemşerilerimize, birlikte anlatalım. İktidar olmayabiliriz, belki yandaş medyamız da yok ama sarsılmaz bir inancımız ve davamız var. Ulusal basına çıkmamızı da engelleyebilirler ama elimiz, kolumuz, ağızlarımız da bağlı değil ya. Gün birliktelik günüdür.