Saadet Partisi Karabük il Teşkilatı seçim karargah toplantısı gerçekleştirdi.


 
20151016AW551693_01Saadet Partisi Karabük İl Başkanı Muhsin Çebi, Saadet Partisi olarak her seçim olduğu gibi bu seçimde de tüm güçleri ile çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Çebi, “Adaylarımız gündüz esnaf ziyaretleri akşam ise mahalle toplantıları ile adeta nefes almadan çalışıyorlar. Her gün bir kaç kardeşimiz partimize gelip artık bizi kurtarın terörden işsizlikten bıktık diye desteklerini iletiyorlar ve dertlerini bizimle paylaşıyorlar.

Bizler İktidar olacakmış gibi çalışmamızı yapıyoruz çünkü milletimiz bizleri çok seviyor gittiğimiz her yerde ikramda bulunuyorlar. Kucaklarını açıyorlar. Çünkü en milli en yerli adaylara sahibiz şükürler olsun." dedi.

Saadet Partisi Milletvekili adayı Adnan Yıldırım ise yaptığı açıklamada asla milletvekili olmak gibi bir kaygılarının olmadığını tek dertlerinin ülkenin bölünmemesi olduğunu ifade etti.

Aziz Gündoğdu ise "Dün Safranbolu'daydık, bu gün Esentepeyi dolaştık, Çerçiler köyüne gittik. Karabük'te neredeyse gitmediğimiz yer kalmadı. Bizler inancımızın gereğini yapıyoruz ve milletimize kapı kapı gerçekleri anlatıyoruz.

Onlara diyoruz ki, ey kardeşim yüreğinin sesini dinle biliyoruz yüreğinizde Saadet var bırakın bu barajı siz bize seçilecek kadar oy verin bizler gerisini halledeceğiz diyoruz.

Nasıl mı?; AK Parti hükümetinin Avrupa Birliğine uyum çerçevesinde değiştirdiği Anayasanın 148. maddesinin 3. fıkrasına göre ‘Herkes anayasada güvence altında alınmış temel hak ve özgürlüklerinden Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi kapsamındaki herhangi birinin kamu gücü tarafından ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurabilir.’ Buna göre bir aday Milletvekili seçilebilecek kadar diyelim 40 bin oy almıştır, ancak partisi yüzde 10'luk barajı aşamamıştır.

Bu yüzden kendisine Milletvekili mazbatası verilmemiştir. Buna karşılık kendisinden daha az oy alan yani, 25 bin oy alan diğer bir aday sırf partisi barajı aştı diye seçilmiş sayılacaktır. 40 bin oy alan aday bakımından bir hak ihlalinin olduğu hiçbir tartışmaya mahal vermeyecek kadar açıktır.

İşte Anayasa Mahkemesi daha çok oy aldığı halde mazbatası başkasınaverilen aday bakımından bir hak ihlalinin olduğunu tespit edecek ve milletvekili olma hakkını daha çok oy alan adaya verecek partisi barajı aşsın yada aşmasın önemi yoktur. Bu yüzden siz gelin bize seçilecek kadar oy verin gerisini bize bırakın diyoruz” dedi.