Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan, Romatoloji Uzmanı Dr. Yunus Durmaz'ın göreve başladığını söyledi.


 
20161005aw865665_01Doğan, hastane toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, her geçen gün yeniliklere imza atmaya devam ettiklerini belirtti.

Verilen sağlık hizmetinin kalitesini ve standardını yükseltmeye yönelik önlemler ve tedbirler almaya çalıştıklarını ifade eden Başhekim Doğan, "Bu bağlamda hastanedeki hekim kadrosunu da güçlendirmeye devam ediyoruz.

Özellikle yan dal branşların, genelde bunların Türkiye’de sayıları azdır, bu tarz hastalar Ankara ve İstanbul gibi büyük merkezlere gidip orada tedavi oluyor. Şu anda hastanemizde romatoloji uzmanımız başladı. Hastanemizde hekim açısından hastalarımızın Ankara'ya gidişlerini engellemiş oluyoruz.

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi sevk eden bir merkez değil, sevk alan bir merkez olma yolunda ilerliyor" dedi.

Romatoloji Uzmanı Dr. Yunus Durmaz ise, Kamu Hastaneleri Birliği ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimine teşekkür ederek, “ Romatoloji ülkemizin nadir branşlarından. Yani 300 civarında romatoloji uzmanı var. Bunlardan bir tanesini burada açtık. Özellikle halk arasında iltihaplı romatizmal hastalık olarak biliniyor.

Romatizmal hastalıklar, sadece eklemleri tutan bir şikayet değil, vücuttaki tüm organları, beyni, karaciğeri, böbreği, dalağı, göz gibi birçok organı tutabiliyor. Bundan dolayı da hastaları uyarıyoruz. Erken tanı ve tedavide diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi romatolojik hastalıklar da ilk sırada. Hastalarımızı muayeneye davet ediyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi