Türkiye’de ilklerin üniversitesi olan Karabük Üniversitesi tarafından “1. Ulusal Resim ve Müzik Yarışmaları” açılışı yapıldı.


 

20141010AW213569_01

 

Türkiye’nin dört bir yanından katılan geleceğin sanatçıları, ‘1. Ulusal Resim ve Müzik Yarışmaları’ programında ilk olarak KBÜ Teknoloji Fakültesi Fuaye alanında ‘Doğa ve Endüstri’ konulu Resim Sergisi açılışı gerçekleştirilerek başladı.

20141010AW213569_02Resim Sergisi açılışına, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, T.C Ziraat Bankası A.Ş Karabük Üniversitesi Şubesi Yöneticisi Sema Tozoğlu, Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, Üniversite Öğretim Üyeleri, Daire Başkanları, İdari Personeller ve öğrenciler katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Çok uzun süredir yapılan bir çalışmanın mutlu gününü bugün yaşıyoruz. Ülkemizde yetenekli insanların tespiti ve sanat camiasına kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen, bu sergiye katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Lise ve Üniversite Kategorileri olmak üzere iki kategoride resim yarışması yapılmıştır. 24 Lise ve 42 Üniversite öğrencisi olarak toplamda 66 kişinin yarıştığı ‘Doğa ve Endüstri’ konulu sergide, resim yarışmasına katılan ve başarı getiren, resimlerden oluşmaktadır. Karabük Üniversitesi Türkiye’de sürdürülebilir manada tek üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü bir üniversitedir. Biz üstün yetenekli insanların tespitini yaparak topluma sanat ve bilim camiasına kazandırılması konusunda çok farklı bir konsepte çalışma gerçekleştirmekteyiz. Bugün açılışını yaptığımız sergimizde bu çalışmanın bir ürünüdür. ‘Doğa ve Endüstri’ konulu ulusal çapta bir resim yarışması gerçekleştirdik. Bu yarışmadaki amacımız eğitim gören veya görmeyen resim alanında yeteneklerini ortaya koyarak, öğrencileri sanat camiasına kazandırmaktır. Özellikle bu yarışmada üniversitemizi seçecek öğrencileri, üniversitemize kazandırılması konusunda birön eleme olarak değerlendirdik. Ben bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan T.C Ziraat Bankası AŞ’ye ve KARDEMİR AŞ’ye ve değerli çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyor, öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyor ve sergimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum ”dedi.

Açılış konuşmasının ardından, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, T.C. Ziraat Bankası A.Ş Karabük Üniversitesi Şubesi Yöneticisi Sema Tozoğlu, Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, resim sergisi’nin kurdelesini hep birlikte keserek, resim sergisi’ni gezdiler.

Sergi açılışının ardından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda müzik yarışması programı yapıldı.

Buradaki programda da konuşan Rektör Uysal, “Karabük Üniversitesi olarak yeteneklerin ortaya çıkarılmasında çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hepinizin yakinen takip ettiği gibi üniversitemizde Üstün yetenekli öğrencilerimiz için Araştırma ve Uygulama merkezimiz var. Ülkemizdeki yetenekli öğrencilerin farklı bir eğitime tabii tutularak, bu insanların topluma kazandırılması gerekmektedir. Ülke nüfusumuzun yüzde 3’ü düşük zekalı, yüzde 95’i normal, yüzde 2’si de üstün zekalı insanlardan oluşmaktadır. Ülkemizde yüzde 3’lük ve yüzde 95’lik kesim için yeterli sayıda eğitim alanları bulunurken yüzde 2’lik kesim için eğitim alanı bulunmamakta ve üstün yetenekli olmalarından ve enerjilerini tüketememelerinden dolayı farklı algılanmakta ve toplumdan dışlanmaktadır. Karabük Üniversitesi olarak Üstün zekalı öğrencilerimiz için Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz eğitim vermektedir. Böylesine mücadele veren üniversitemiz sanat ve bilim alanında yetenekli insanların hayata katılması için öğrencilere destek vermektedir. Bu organizasyonumuz bir yıl öncesinden hazırlanmış olup fakat Soma’da gerçekleşen elim kazadan dolayı bugüne ertelendi. ”dedi.

20141010AW213569_05Açılış konuşmasının ardından Müzik yarışması Türk Halk Müziği Çalgı, Türk Sanat Müziği Ses, Türk Halk Müziği Ses Kategorilerinde katılım sağlayan öğrenciler gün boyunca performanslarını sergiledi.
Gün boyu geleceğin sanatçılarının performanslarını sergilediği “1. Ulusal Resim ve Müzik Yarışmaları” yarın sonuçları belli olacak ve ödül töreni düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi