KBÜ REKTÖRÜ UYSAL BASIN MENSUPLARIYLA KAHVALTILI TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ


 

REKTÖR PROF. DR. BURHANETTİN UYSAL “KARABÜK 5 YIL SONRA 60 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTESİNDE OLACAK” 


 

“KURULACAK HAVAALANI BİZİM BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN GÖSTERGESİ”


 

rektor-hizina-yetisilmiyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, kentte faaliyet gösteren yazılı, görsel, işitsel, internet medyası ve ajans temsilcileri ile üniversitenin Botanik bahçesinde sabah kahvaltısında buluşarak bilgilendirme toplantısı yaptı.

Üniversite öğrencilerinin kayıtlarının başlaması ile birlikte kamuoyunda yurt sorunu var şeklindeki değerlendirmelere Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal “Kamuoyunda yurt sorunu olduğu gündemde. Özel yurtlarımız yeterli sayı da var. Bugün itibari ile ben yurt bulamadım kalacak yerim yok diyecek bir arkadaşımızın çıkması mümkün değil” dedi.

Gazetecilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal konuşmasına şöyle başladı;

“2014-2015 eğitim yılının kayıtlarını başlatmış bulunmaktayız. Üniversitemiz bu yıl 12 bin öğrenci alacaktır. Şu ana kadar 6 bin 790 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Kayıtlar sona erdiğinde 12 bin öğrencinin kaydı tamamlanmış olacaktır. Buraya gelen öğrenciler burayı bilerek ve isteyerek geldiler, çünkü görsel ve yazılı basın aracılığıyla üniversitemizin tanıtımını yaptık. Öğrencilerimiz kampüsümüze girdiği andan itibaren daha güzel kampüse geldiklerini ve burada eğitimlerine başarılı bir şekilde gerçekleştireceğini kanaatine vardılar. Bu da bizi memnun etti.

Öğrencilerimiz ve velilerimiz Karabük’te yurt sorunu olduğu düşüncesindeler. Karabük’te yeteri kadar özel yurt var. Buraya gelip de barınacak yer bulamadım diyerek giden öğrenci yoktur. Bu konuda yeterli çalışmalar yapıldı. Kampüsümüzde belirli bir alanı yurt alanı olarak belirledik. Başlangıçta 10 dönümlük araziyi kredi yurtlar kurumuna tahsis ettik. İhalesi 600 kişilik yapılan ve daha sonra kapasitesi bin kişiye çıkarılan 3 tane kule inşaatı için şuan hafriyat çalışmaları devam ediyor. Kampüs içerisinde 30 dönümlük araziyi Kredi Yurtlar Kurumu kamulaştırdı ve bin kişilik yurt faaliyetine başladı. Bu amaçla da proje ihalesine çıktık zemin etütleri yapıldı yapım ihalelerine de bugün yarın çıkılacaktır. Neticede 2014 yılında ikinci bin kişilik yurdun temelleri atılacaktır. Önümüzdeki yıllarda umuyorum ki yurtların inşaatı bitmiş olacak. Bu da üniversitemizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Kamulaştırılmış olduğumuz 30 dönümlük arazide yine bin 500 kişilik yurt yapılabilecek bir alanı rezerv tutuyoruz. 2015 yılında değerli büyüklerimizin de katkılarıyla bu konuyu yatırım planına aldığımız zaman kampüs içerisinde 3 bin 500 kişilik bir Yurt Köy projesi gerçekleşmiş olacak, buda üniversitemizin rekabetini arttıracaktır. Biz yurtları sadece yurt olarak planlamadık. Üniversitemizde bütün standartlara uygun 25 bin kişilik bir stadyumumuz, spor kompleksimiz var. Bu yurtlar hemen bu alanın yanına yapılıyor. Yurtların inşaatı tamamlandığı zaman Karabük şehrini ve üniversiteyi daha ileri taşıyacak birer yatırım haline gelecektir.

Biz üniversiteler arası olimpiyatlara aday bir üniversiteyiz. Üniversitemiz eğitim faaliyetleriyle anıldığı kadar spor faaliyetleriyle de anılacaktır bu amaçla yurtların proje çiziminde Karabük Üniversitesi bir fiil bulundu. Bu yurtlar hem gelecek konuklarımızı ağırlayacak hem de öğrencilerimizin barınmasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Önümüzdeki yıl Karabük Üniversitesi’nde devlet yurdu sorunu minimize edilmiş olacaktır özel yurtlarımızda da bir sıkıntı yoktur. Ben sizler aracılığı ile Karabük Üniversitesi ailesine katılan sevgili öğrencilerimizi bir kez daha kutluyor yeni dönemlerinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Gençlerimizin ailelerine şöyle seslenmek istiyorum: Karabük şehri bugüne kadar evlatlarınıza sahip çıktı bundan sonra da çocuklarınıza sahip çıkıp bağırlarına basacaklardır. Karabük halkına da ev sahipliğinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum.”

20140903AW183677_01“KARABÜK 5 YIL SONRA 60 BİN ÖĞRENCİ NÜFUSUNA SAHİP OLACAK”
Karabük Üniversitesinin artık bir Eğitim Kültür şehrine dönüştüğünü vurgulayan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal gelecekteki öğrenci sayısı, Tıp Fakültesinin son durumu, Havaalanı çalışmaları, Diş hekimliği Fakültesi ve devam eden inşaatlar hakkında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

‘5 yıl sonra öğrenci almak istemesek bile şehrimiz 60 bin kişilik öğrenci nüfusuna sahip olacaktır’ diyen Uysal “Karabük halkı da bunu göz önünde bulundurarak yatırımlarını gerçekleştirecek olurlarsa da rantabl bir yatırırım olacağını düşünüyorum. Tıp Fakültesi’ndeki tadilat işlemlerini gerçekleştirip oraya taşındık. Tıp bölümünün hocaları sadece bölüm öğrencilerine ders vermiyorlar. Hemşirelik, Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu gibi bölümlerde de derse giriyorlar. Bugünden itibaren Karabük Belediyesi’nin bizlere tahsil etmiş olduğu binada hem öğretim üyelerimiz çalışmalarını devam ettirecekler hem de öğrencilerimiz ders almaya başlayacaktır” dedi.

“HAVAALANI BİRLİK VE BERABERLİĞİN GÖSTERGESİDİR”
‘Bu havaalanı Karabük halkının birliğinin ve beraberliğinin en güzel göstergesidir’ diyen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Havaalanı çalışması 5 yıldır devam eden uzun soluklu bir çalışma oldu. Bugün Havaalanı yapılsa da yapılmasa da en büyük kazancımız Karabük’te havaalanı yapılabilecek bir alanın olması. Ulaştırma Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Protokol neticesinde yer sorununu çözdük. İmar planında havaalanını işlettik. Bugün itibariyle yeterli ödenek bulunması halinde Karabük’e Havaalanı yapılabilecektir. Milletvekillerimiz konuya çok önem veriyorlar. Ulaştırma Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı nezdinde takibini gerçekleştiriyorlar. Ümit ediyorum ki 2015 yılı içerisinde bu temeli el birliği ile atacağız. Başta milletvekillerimiz olmak üzere emeği geçen Karabük halkına şükranlarımı arz ediyorum.”

Devam eden inşaatlar hakkına da bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal konuşmasına söyle devam etti;

“Bu yıl ilk kez Yenice Meslek Yüksekokulu ve Eflani Hayvansan Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokullarına öğrenci aldık. Yenice’deki Meslek Yüksekokulumuzun inşaatı yüzde 70 oranında bitti. İkinci dönemde Yenice Meslek Yüksekokulumuz Eğitim Öğretime hazır olacaktır. Biz binanın bitmesini beklemedik. Öğrenci, akademik personel alımını gerçekleştirdik. Birinci dönem eğitimlerini merkez kampüste gerçekleştireceklerdir. Binanın fiziki altyapısı uygun olduğu zaman hiçbir süre tahdidi olmaksızın öğrencilerimizi Yenice'ye taşıyacağız.

Eflani Hayvansan Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulumuzun tadilat ve restorasyonu için ihaleyi yeniledik bunun çalışmaları devam ediyor. 2014 yılı içinde ihale tamamlanmış olacak. Yenice Meslek Yüksekokulu’nda olduğu gibi öğrencilerimiz eğitimlerine merkez kampüste başlayacaklar ve tadilat bittiği zaman Eflani Hayvansan Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulu’na geçeceklerdir.

Safranbolu da Safranbolu mimarisini andıran 20 bin metrekare üzerinde bir bina inşa ediyoruz. Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemiz, Turizm Fakültemiz ve Safranbolu Meslek Yüksekokulumuz var. Bu bina sadece bu üç yere hizmet vermeyecektir. Safranbolu ilçemiz, ilimizin rekabet gücünü artıran bir unsur. Tarihi ve kültürel zenginliğimizi tanıtmak rekabet gücünü artırmak amacıyla inşasını gerçekleştirmiş olduğumuz binanın altında bir tanesi 750 kişilik diğerleri 400 ve 300 kişilik olmak üzere 3 tane büyük konferans salonu var. Resmi gün ve haftaları da Safranbolu halkıyla beraber bu binada yapmayı düşünüyoruz. Bu çok amaçlı binamızda 2015 yılının sonunda bitmiş olacaktır. Binamız bittiğinde 10 bin öğrenciye hizmet veren bir kampüs ortamı oluşturmuş olacağız. Merkez kampüsümüzde bulunan bu bölüm öğrencilerini de Safranbolu’ya taşıyacağız.

20140903AW183677_03Ay Yıldızlı Stadyum ve Spor Kompleksinin kullanma sıklığı 7 gün 24 saattir. Soma'da yaşanan faciadan dolayı Türkiye Kupası Final Maçı Manisa'da oynandı. Aslında biz almak üzereydik. Önümüzdeki günlerde hem üniversitemizi hem de şehrimizi en iyi temsil edecek güzel bir açılış gerçekleştireceğiz.

Diş Hekimliği Fakültemizi açtık ve öğretim üyesi ilanlarına çıktık ve öğretim üyelerimizin bir kısmı gelerek görevlerine başladılar. Sadece okulun açılmış olması öğretim elemanının alınmış olması diş sağlığı alanında hizmet vereceğimiz anlamına gelmiyor. Bunun için bir alt yapıya ihtiyacımız var. Sağlık Bakanlığı ile bir protokol hazırlığı içerisindeyiz.

Tıp Fakültemizde gerçekleştirmiş olduğumuz (afilasyon) Devlet Hastanelerinin Fakülte ile birlikte kullanılma prensibini Diş Sağlığı Merkezi ile birlikte yapmak istiyoruz. Bu protokolün imzalanması ile birlikte Karabük’te bulunan Diş Sağlığı Merkezi Diş Sağlığı Hastanesi’ne dönüştürülüyor. Bu Karabük için çok büyük bir gelişme. Sağlık Bankalığı ile birlikte ayrı ayrı hizmet vermek yerine aynı binada hem eğitim hem de tedavi işlemlerini birlikte gerçekleştireceğiz”

Basın Mensuplarının sorularının ardından yapılan hoş sohbet ile program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi