Safranbolu İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf ve Karabük Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğrencisi Zülâl Çakar, Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret ederek, ödüllü eserini hediye etti.


 

20150620AW457106_01Beraberinde KUYEM Müdürü Doç. Dr. Mücahit Coşkun, Müdür Yardımcısı Ali Pehlevan ve anne babası ile birlikte KBÜ Rektörü Polat’ı ziyaret eden Zülâl Çakar, 2013 yılından itibaren katıldığı yarışmalarda 12 birincilik, birde ikincilik elde etme başarısı sağladı.

Çakar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış konu başlıklarında “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 Bin Mektup” sloganıyla 522 bin 190 rekor başvuru ile katılım sağlanan Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması’nda 11-14 yaş kategorisinde Karabük birincisi Türkiye 5’si oldu.

KUYEM Öğrencisi Zülâl Çakar, Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması’na katıldığı eserini Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a hediye etti.

Kendisi için çok anlamlı bir hediye olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Refik Polat, “Öncelikle öğrencimizi, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Zülâl çok başarılı bir gencimiz, bugüne kadar katıldığı birçok yarışmada elde ettiği başarılarda bunu görüyoruz.

Düşünen, okuyan, yazan, dili de doğru ve etkili kullanan Zülal’in tarih şuuruna da sahip olduğunu görüyoruz. Ülkemiz gençliği adına onur ve gurur verici bir tablo. Samimi bir şekilde yazdığı mektupla ecdada karşı vefasını en iyi şekilde gösterdiğini düşünüyorum.

Tabi ki böyle anlamlı bir eserini de bana hediye etmesi ve öğrencimiz olması beni çok gururlandırdı. Bahtı ve yolu açık olsun.” dedi.

Editör: Haber Merkezi