Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.


 

KBU_-(25)Polat mesajında Milli egemenlik anlayışının ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’un Türkiye tarihi için milli bir uyanışın sembolü olduğunu ifade ederek gençlere şu şekilde seslendi;

“Sevgili gençler, geleceğin söz sahipleri; yerine getirmeniz gereken önemli sorumluluklar konusunda size duyulan büyük güven vardır.

Bulunmuş olduğumuz bilgi çağında milli bir bakış ile dünyayı an ve an takip ederek, manevi değerlerimize ve kültürümüze derinden bağlı, istiklalini ve değerlerini her şeyin önünde tutan bir gençlik geleceğin 19 Mayıs’larını daha büyük bir coşku içinde kutlayacaktır.”

“Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve canlarını vatanımıza bizler için feda etmekten kaçınmayan kahramanlarımızı büyük bir minnet ve şükran ile anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı içtenlikle kutlayarak sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi