Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının Temellerinin Atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 84. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat mesajında şunları söyledi; “Karabük, “Fabrikalar Kuran Fabrika” olarak nitelendirilen Karabük Demir Çelik Fabrikalarının 3 Nisan 1937’de temellerinin atılmasıyla ülkede ağır sanayi hamlesinin başlatıldığı yer olmuştur. Cumhuriyetle birlikte var olan ilimiz, sanayileşmeyi simgeleyen kent olmanın haklı gururunu günümüze kadar taşımıştır.

Karabük bugün, tüm dünyaya demir çelik ihracatı yapan bir “Sanayi Kenti”, Dünya Miras Kenti Safranbolu ve Hadrianapolis Antik Kenti ile bir “Tarih Kenti”, doğal güzellikleri ile “Doğa Kenti”, 50 bin öğrencisi ile bir “Üniversite Kenti”, 93 ülkeden 10 bin 93 uluslararası öğrenciyi bünyesinde barındıran Karabük Üniversitesi ile bir “Dünya Kenti”dir.  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kurulmasında ve şehrimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm değerli büyüklerimizi saygıyla anıyor, Karabük’ümüzün 84. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi