Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat mesajında şu ifadeleri yer verdi:

“Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetin ilanının 98. yılını büyük bir gururla karşılıyoruz. Türk Milleti; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içinde, İstiklal veya ölümü düşünerek vatanını düşman işgalinden kurtarmış, tarihte eşi görülmemiş bu başarıyı Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Kurtuluş Savaşının sonunda kanla ve canla savunulan vatan, Türk milletini ve devletimizi bin yıldır olduğu gibi bu topraklarda ebedi kılmıştır. Bugün bizlere düşen görev yaşananları unutmadan vatanımız için birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmak, ülkemizi ve milletimizi daha ileri seviyelere taşımak, manevi değerlerimizle birbirimizden güç alarak istiklal ateşini sonsuza kadar söndürmemektir.

Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 98. yıl dönümünü tebrik ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi