Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Akit TV ekranlarında İsmail Öz´ün hazırlayıp sunduğu Eğitim Atlası programının  konuğu oldu. Karabük Üniversitesi´nin dünya sıralamasındaki başarısı, uzaktan eğitim süreci ve tercih dönemi ile ilgili pek çok soruyu yanıtladı.  

Türkiye´de İl Nüfusuna Oranla En Fazla Öğrencinin Bulunduğu İl Karabük

Canlı yayınlanan programda sunucu İsmail Öz’ün sorularını cevaplandıran Rektör Polat, Karabük Üniversitesi hakkında genel bilgiler vererek, “14 yılı devirmiş bir üniversiteyiz ama birçok başarılara imza atmış, bir çok köklü üniversiteyi bazı alanlarda geride bırakmış bir üniversiteyiz. Sağlık alanında, fen ve mühendislik alanında ve sosyal alanda kurulmuş 15 fakültemiz var.  50 bin öğrenci eğitimini Karabük Üniversitesinde gerçekleştiriyor. İl bazında baktığımızda Türkiye´de il nüfusuna oranla en fazla  öğrencinin bulunduğu il Karabük. Bunun yanında 10 bini aşkın uluslararası öğrencimiz var. 1200 öğretim üyemiz ile kaliteli güçlü bir ekiple eğitim öğretim faaliyetine Karabük Üniversitesi.” 

Dünya´nın Birçok Noktasında SSınav Yapıyoruz

“2015 yılından itibaren kendimize bir vizyon belirledik. Anadolu´daki  birçok üniversite arasından sıyrılıp nasıl ön plana çıkabiliriz ne yapabiliriz diye araştırdık. Cumhurbaşkanımızın 2023 yılında 350 bin uluslararası öğrenciye ulaşma hedefi doğrultusunda, biz de bu konuda kendi üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Ülke ülke gezdik. Afrika´da birçok ülkeye şahsen veya ekibimizle gittik. Tanzanya´da, Moritanya’da, Senegal’de, Kamerun’da, Gabon’da her yerde sınavlarımız devam ediyor. Biz bu ülkelerden 10 bin uluslararası öğrenci biriktirdik. Ama bunu yaparken o ülkelerden rastgele öğrencilere gel kapımız açık bizde okuyun demiyoruz. Sınav yapıyoruz ve o ülkenin en kaliteli öğrencilerini almaya çalışıyoruz.” 

Editör: Haber Merkezi