KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. BURHANETTİN UYSAL, KARABÜK İNTERNET MEDYASINA KAMPÜSÜ VE ÜNİVERSİTE YATIRIMLARINI GEZDİREREK BİLGİLER VERDİ


 

 kbu-ana-foto


Karabük İnternet Medyasının başını oluşturan Karabük Net Haber ve Karabük Gündem Haber sitelerinin imtiyaz sahipleri Ergün Başkaya ile Semih Gülen bu gün Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın konuğu oldular.

İnternet Medyasının çağımızın en güçlü ve en hızlı iletişim unsuru haline geldiğini belirten Rektör Uysal “Başta habercilik olmak üzere en etkili ve en hızlı iletişim artık internet olduğunu herkes kabul etmelidir. Üniversite olarak biz de dört ayrı server alarak internet teknolojisinin nimetlerinden en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyoruz. Karabük’teki internet medyasının da her geçen gün güçlenerek devam ettiğini gözlemliyoruz.” Dedi.

kbu-1İnternet Medya Temsilcileri Ergün Başkaya ve Semih Gülen ise, kentimizde internet medyasını belirli bir disipline ve düzen içine girmesi için uğraş verdiklerini, iletişim ve muhatap bilgileri olmayan haber siteleri adı altında kurulan internet sitelerinden rahatsızlık duyduklarını ifade ederek, hayata geçirdikleri internet derneğinin bu yönde çalışmalar yaptıklarını belirttiler.

Rektör Uysal, İnternet Medya Karabük temsilcileri Başkaya ve Gülen’i kampüs içinde gezdirdi. İlk olarak yapımı devam eden ve önümüzdeki yıl bitmesi hedeflenen ay-yıldızlı 25 Bin kişilik stadyumu gezdirdi.

kbu-4DÜNYA STANDARTLARINDA STADYUM

Karabük Üniversitesi kampüs içine yapılan ve havadan kuş bakışı bakıldığında ay yıldız şeklinde görünecek olan stadyumunun içindeki sahadan ve 8 kulvarlı koşu parkurundan tutun diğer tüm atletizm dallarının uygulanacağı alanlar dünya standartlarında yapılıyor.

Stadyumun altında onlarca dershane ve bürolar mevcut. Bunun yanı sıra VIP salonlar, basın odaları ve daha çok amaçlı yerler stadın içinde unutulmamış.

Stadyum bittiğinde, Üniversiteler arası yapılan olimpiyatların önümüzdeki ilk organizasyonun burada yapılması için girişimde bulunulacağını belirten Rektör Uysal, bir aya yakın sürecek olan olimpiyatlara 25 Bin kişinin katılacağını ifade etti.

KULE YURT VE OTEL

Stadyumun üst tarafına, üç kuleli olarak projelendirilen ve ortadaki kulesinin daha yüksek olacağı bin kişilik yurt binasının ihalesinin yapıldığını ve en yakın zamanda inşaatına başlanılacağını belirten Rektör Uysal, yaz aylarında otel olarak ta kullanılabilecek şekilde tasarlanan bin kişilik yurt binasının kentte anıtsal bir yapı olacağını belirtti.

kbu-2DEMİR ÇELİK VADİSİ

Demir Çelik Enstitüsünün ve Raylı Sistemler Mühendisliğinin, Karabük Üniversitesini Demir Çelik Vadisi’ne dönüştüreceğini belirten Prof. Dr. Burhanettin Uysal “Karabük Üniversitesini Demir Çelik ve raylı sistemler sektöründe akademik derinliğe ulaştırmayı hedefliyoruz. Böylece Türkiye’de bir Demir Çelik ve Raylı Sistemler Vadisi oluşturabiliriz.” Diye konuştu.

Kampüs içinden, Karabük Merkezine kadar 9 Km ray hattı döşeneceğini bilgisini veren Rektör Uysal, Raylı Sistemler Mühendisliğine büyük önem veriyor.

SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU VE HAVAALANI

Sivil Havacılık Yüksek Okulunu YÖK’ten onaylatan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, havaalanı yapılması planlanan araziye de İnternet Medya temsilcilerini getirerek bilgiler verdi.

Uysal, Sivil Havacılık Yüksek Okulu çerçevesinde kurulması planlanan havaalanının il raporlarının Ankara’dan olumlu olarak geldiğini belirtti.

Bin 250 Metre uzunluğunda yapılacak olan pistin, daha sonraki yıllarda 3 Bin Metreye kadar uzatılabileceği ve sivil havacılığa da hizmet verebileceği bilgilerini veren Rektör Uysal “Karabük’e havaalanı kazandırmanın başka bir yolu yoktu.” Dedi.

kbu-5BU YIL 12 BİN ÖĞRENCİ DAHA GELİYOR. 5 YIL SONRA HEDEF, 60 BİN ÖĞRENCİ…

Geçen sene 22 Bin Öğrenci kapasitesine sahip olan Karabük Üniversitesine bu yıl 12 Bin daha öğrencinin geleceğini belirten Rektör Uysal, yeni açılan fakülteler ile birlikte beş yıl içinde 60 Bin, 10 yıl sonra ise 100 Bin civarında öğrenci sayısına ulaşılacağını söyledi.

Her geçen yıl artan öğrenci sayısı ile 10 yıl içinde Karabük’ün nüfusuna yakın bir üniversiteye sahip olunacağını belirten Rektör Uysal, “Üniversite’nin kentle sağlıklı bir entegrasyon içinde olması gerekiyor. Üniversitenin öğrenciler ile birlikte, kentle olan bütünleşmesi sağlıklı temeller üstünde yapılanma gerçeğinin kaçınılmaz olduğunu her geçen yıl daha da şiddetli hissediyoruz.” Dedi.

PROF. DR. BURHANETTİN UYSAL VE SİYASET

Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’den Karabük Belediye Başkan adayı olarak son günlerde sıkça anılan Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi Rektörlüğü ile Karabük Belediye Başkanlığı’nın çok farklı makamlar olduğunu ifade etti.

“Kızımızın bir taliplisi var. Verelim mi, vermeyelim mi diye tartışıyoruz. Ama kızımıza hiç sorulmuyor, sen ne istiyorsun” diyerek bir benzetme yaptı.

Uysal ayrıca “Benim Karabük için nerede daha iyi hizmet verebileceğimin daha iyi düşünülmesini isterim” dedi.

Rektör Uysal’ın bu benzetmesinden yola çıkarak yerel seçimlerde Belediye Başkan Adaylığına pek niyeti olmadığını da gördük.

 

 

Editör: Haber Merkezi