REKTÖR PROF. DR. BURHANETTİN UYSAL “2015 YILINDA HAVAALANI İÇİN KAZMAYI VURACAĞIZ”


 

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 42 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTI 


 

KBÜ REKTÖRÜ PROF. DR. BURHANETTİN UYSAL “ 11 BİN 729 ÖĞRENCİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİNİ KAZANDI. YENİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE BU YIL 42 -43 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞIYORUZ”


 

rektor-hoca-durmak

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HAVA ALANI İÇİN İLK KAZMAYI 2015’DE VURACAĞIZ

Rektör Uysal, 2015 yılında hava alanının yapımı için kazmanın vurulacağını belirterek “Biz Karabük Üniversitesi olarak Sivil Havacılık Yüksek Okulumuzu açtık ve daha sonra Karabük’te bir havaalanı yapılması projesini başlattık. Ulaştırma Bakanlığı ile yapmış olduğumuz bir protokolümüz var. Bu protokolde bize verilen görevler var. Bunlardan bir tanesi hava alanın yapılacağı yerin arazi sorununu çözülmesi, ikincisi zemin etütlerinin yapılması üçüncüsü bunların belediye imar programında işletilmesi idi. Biz bugün itibari ile zemin etütlerini yaptırdık. Belediye imar programlarında bunları işlettik. Arazimin durumu biraz farklı. Ormana, hazineye ve özel mülkiyete ait yerler var. Büyük bir kısmı da KARDEMİR A.Ş'ye ait. Biz bunlarla gerekli yazışmaları yaptık. Hazine ve ormandan devrini gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan da kamulaştırma çalışmalarını sürdürürken, KARDEMİR A.Ş yönetimi 133 dönümlük yer için genel müdüre yetki verdi ve burayı da KARDEMİR bize devretti. Biz bütün dosyalarımızı hazırladık 2015 yılı bütçesine bunun ödeneğini koyduracağız. İnşallah 2015 yılı geldiğinde kazmayı vuracağız ve kısa sürede bu hava alanının bitirmiş olacağız. Karabük şehri çok hızla gelişiyor, 40 binleri aşana öğrencisi var. Bu çağda iletişim ve ulaşım imkanlarını tam manalı kullanamıyorsanız sizin gelişme imkanınız yok. Hava alanı tamamen Karabük şehri için büyük bir eksiklikti. İnşallah el birliği ile 2015 yılında bu kızmayı vuracağız ve çok kısa bir süre içerisinde Karabük semalarında uçaklarımız uçmaya başlayacaktır” dedi.

YENİCE VE EFLANİ'YE ÖĞRENCİ ALDIK

Yeni eğitim öğretim yılı için Yenice ve Eflani ilçelerine öğrenci aldıklarını fakat öğrencilerin bir süre Karabük Üniversitesinde eğitim gördükten sonra ilçelere gideceğini belirten Rektör Uysal, “2014-2015 eğitim öğretim yılında hem Yenice ilçemize hem de Eflani ilçemize öğrencilerimizi aldık. 50 şer tane öğrenci alıyoruz Ancak hem Yenice hem de Eflani de yüksekokulumuza ait binalarımızın inşaatları ve tadilatları devam ediyor. Birkaç ay sonra Karabük Üniversitesinde eğitimlerini devam ettirecekler. İnşaatlar biter bitmez de öğrencilerimiz Yenice ve Eflani’ye gidecek. Biz zamandan kazanmak istiyoruz. Eğer bunu zamana yayacak olsa idik gelecek yıllarda öğrencileri almak mümkün olmayacaktı. Ben Safranbolu’da gösterilen bu örneğin Yenice ve Eflani’de gösterileceğine inanıyorum Öğrencilerimize sahip çıkacak olurlarsa binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Yenice ve Eflani birer üniversite şehri, birer kültür şehrine dönüşecektir. Karabük merkezde yaşamış olduğumuz bu mutluluğu ben bu ilçelerimizde de yaşamak istiyorum” dedi.

EL BİRLİĞİ İLE OVACIK’A DA AÇACAĞIZ

İlçeler olarak sadece Ovacık’ta meslek yüksekokulunun olmadığını, buraya da el birliği ile meslek yüksekokulu açacaklarını söyleyen Rektör Uysal “Yenice ve Eflani’de yüksek okul açtık. Tek Ovacık ilçesi kaldı. İnşallah Ovacık halkı da bize destek verecek olursa Karabük’ün merkezinde ve ilçelerinde yükseköğretimin Karabük Üniversitesinin bir birimi olacaktır sözünü verdik. İnşallah el birliği ile Ovacık ilçemize de bir meslek yüksek okulu veyahut ta bir bölümü oraya kazandırmak arzu içerisindeyiz” dedi.

42 BİN ÖĞRENCİ SAYISINA ULAŞILDI

Rektör Uysal, 2007 yılında kurularak eğitim öğretime başlayan Karabük Üniversitesinin 7 yıllık süre zarfında öğrenci sayısını 42 binlere ulaştırdığını söyledi.

Türkiye’de ilk ve tek olan bölümleri açarak yeni kurulan üniversiteler arasında farkındalığını ortaya koyduğunu ve tüm bölümlerinde İngilizce hazırlık sınıfı bulunduğunu belirten Rektör Uysal, Karabük Üniversitesini bu yıl 11 bin 729 öğrencinin kazandığını söyledi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 32 bin öğrencilerinin olduğunu ve bu yıl yapılan Üniversite sınavlarında ise 11 bin 729 öğrencinin Karabük Üniversitesini tercih ettiğini belirtti.

Bu sayıyla yüzde 97.84 oranında doluluğa ulaştıklarını kaydeden Rektör Uysal açıklamalarına şöyle devam etti;

20140811AW165845_01“Geçen sene yedinci tercih edilen bir üniversiteydik. Bu yıl inşallah istatistikler yayınlandığında bu sayının biraz daha yukarılara çıktığını göreceğiz. Yeni gelen öğrencilerimizin kaydı ile birlikte 41 bin 341 öğrenci KBÜ’de okuyor olacak. Bunların içinde yatay ve dikey geçişler ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri bulunmamakta. Bu öğrencilerin de üniversiteye katılması ile 42 ila 43 bin öğrenciye ulaşmış olacağız. Bizim ki sadece sayısal büyüme değil. Türkiye’de olmayan bölümleri KBÜ bünyesine kazandırdık. Biz bütün bölümlerimizde İngilizce hazırlık sınıfını bulunduruyoruz. Özellikle mühendislik alanlarında yüzde yüz İngilizce eğitimi veriyoruz. Gençler hayata bir adım önde başlamak için KBÜ’yü tercih ediyor, sayı kadar nitelikte önemli. Mühendislik fakültesini tercih eden öğrencilerimiz isteseler ülkemizdeki tıp fakültelerine de gidebilirlerdi. Bu sayı bizim için çok önemli. Tercih edilen bir üniversiteyiz. Çevre illerdeki üniversiteler ile mukayese edildiğimizde onların iki katı büyümeyi gerçekleştirdik. Bu başarıda emeği geçen en büyük emek sahibi olan Karabük halkına şükranlarımızı sunuyorum. Her fidan her coğrafyada yetişmez. Karabük eğitim coğrafyasına sahip bir kent. Burada eğitim fidanı en güzel şekilde yetişiyor. Sadece Üniversitede değil ilk ve orta öğretimde bu başarı tescillendi.”

20140812AW166610_03TIP FAKÜLTESİ BİNASINDA TADİLAT BAŞLADI

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, tarafından Tıp Fakültesi olarak kullanılmak üzere kendilerine tahsis edilen belediye binasında tadilat çalışmalarına başladıklarını da söyledi.

Karabük Üniversitesi’nin Tıp Fakültesini daha önce kurduğunu ve kurulur kurulmaz da öğrencileri Bülent Ecevit Üniversitesi ile yaptıkları protokol ile eğitimlerini orada görmeye başladıklarını belirterek “Bu öğrencilerimiz şuan 4. Sınıfa geldiler. Tıp Fakültesinin gerçek manada eğitim verebilmesi için bir Araştırma ve Uygulama Hastanesi gerekiyordu. Bizim gönlümüzdeki Karabük Üniversitesine ait bir Araştırma ve Uygulama Hastanesi olmasıydı. Biz bunu başaramadık ama Sağlık Bakanlığı ile protokol çerçevesinde Karabük’te bulunan Hastaneler Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürüldü. Bu geçen zaman zarfında da öğretim üyelerini temin ettik. Bugün itibari ile 50 tane tıp öğretim üyelerimiz var. Bugün Türkiye’de ender yapılan ameliyatları bile Karabük’te yapmaya başladık. Tıp Fakültesinin birde eğitim binasına ihtiyacı var. Belediye başkanımız Belediye binası olarak yapılan binayı bize tahsis etti. Hastanenin bitmemesi ile bu binaya geçmek zor oldu. Bize tahsis edilen binanın tadilatına başladık ve hızlıca elden geçirerek öğretim üyelerimizi bu binaya geçerek orayı eğitim ve öğretime açmış olacağız. İçerisinde boya ve badanalar yapıldı. Dökülmüş ve bozuk alanlar değiştiriliyor. Artık öğrencilerimize dersleri burada vermeye başlayacağız” diyerek, açıklamasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi