Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı Ramazan ayından dolayı denetimlerini unlu mamullerde üzerinde yoğunlaştırdıklarını ifade etti.


 

20150703AW467881_01Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gıda denetim faaliyetleri devam ediyor.

Rutin yürütülen denetim faaliyetlerinin haricinde şikayet ve ihbarlara bağlı denetimler ile Ramazan ayından dolayı tüketiminde artış görülen gıdalarda da ayrıca özel denetimler yapıldığını ifade eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, 2015 yılının ilk altı aylık döneminde gıda üretim işletmelerinde 354, gıda satış noktalarında 835, toplu tüketim yerlerinde ise bin 5 olmak üzere toplam 2 bin 194 denetim faaliyeti icra edildiğini söyledi.

Çataklı, yapılan denetimler neticesinde 16 adet işletmeye toplam 84 bin 966 lira 62 kuruş idari para cezası uygulandığını belirterek, "İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayının başlamasıyla birlikte denetim faaliyetlerimiz yoğunluklu olarak, bu aya özel tüketim artışı yaşanılan pide, ekmek, pastacılık ve tatlıcılık ürünleri, unlu mamuller ve şekerleme ürünlerine yönelmiş bulunmaktadır.

İlimizde hali hazırda ismi geçen sektörlerden 164 işletme bulunmakta olup bu işletmelerin tamamının rutin dışı olarak Ramazan ayı boyunca denetlenmesi hedeflenmiştir" dedi.

En iyi denetçinin tüketici olduğuna inandıklarını ve bu inançla hizmet sunduklarını belirten Çataklı ayrıca, Alo Gıda 174 hattının tüketiciler tarafından her geçen gün daha fazla kullanılması tüketici bilincinin arttığının göstergesi olduğunu da kaydetti.