20131023AW000784_02Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) kuruluşunun 173. yıl dönümü dolayısıyla Karabük PTT Başmüdürü Ceyhan Yıldırım ve PTT personeli, Vali İzzettin Küçük'ü ziyaret etti.

Kuruluş yıldönümü etkinlikleri hakkında Vali İzzettin Küçük'e bilgiler veren PTT Başmüdürü Ceyhan Yıldırım, daha sonra Vali Küçük'e günün anısına hazırlanan hediye ve broşürlerden takdim etti.

Ziyaretten dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Vali Küçük, PTT Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Vali Küçük, "PTT Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından birisidir. Osmanlı döneminde kurulmuş, Kurtuluş Savaşı'nda özellikle telgraf teşkilatı önemli vazifeler yapmıştır. Telgraf teşkilatındaki tüm personel birer kahraman gibi o mücadelede önemli görevler ifa etmişler, haberleşmeyi sağlamışlardır. Daha sonra birer nostalji olarak akıllarımızda kalan ve teknolojinin gelişmesiyle artık unutulmaya yüz tutan mektuplar vardı. Onlara bize ulaştıran postacıları görünce koşardık veya kapıda beklerdik. Tabi postacılar halen var ama bugün daha çok tebligat dağıtımı yapıyorlar. Ben ziyaretiniz dolayısıyla tüm teşkilat mensuplarının kuruluş yıl dönümlerini kutluyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.