Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan Vekili Prof. Dr. İbrahim Dinçer, “Mühendislik Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar ve Marmara Araştırma Merkezi’nin Yeni Misyon ve Vizyonu” konulu konferans verdi.

20130320AW000382_01Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, dekanlar, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Konferans sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kapsamında 600’e yakın eseri bulunan TÜBA Asli Üyesi ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan Vekili Prof. Dr. İbrahim Dinçer’in özgeçmişinin okunmasıyla başladı.

Yoğun katılımın olduğu konferansta Prof. Dr. İbrahim Dinçer, “Karabük Üniversitesi gibi kısa zamanda büyük projelere imza atmış bir Üniversite’de bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün burada toplanmamızın amacı bizlerin edinmiş olduğu deneyim ve tecrübeleri, geleceğin duayenleri sizlere aktararak fikirlerimizi sizlerle paylaşmaktır. Bir eğitimcide bulunması gereken en önemli özellik bilgi dağarcığının çok geniş olması değildir, edindiği bilgiyi öğrencilerine nasıl aktarması gerektiğidir. Üniversite oluşurken kurulan Üniversite’nin diğerlerinden farklı olmasını sağlamak, en büyük hedefleriniz arasında olmalıdır. Üniversiteleri bir fabrika, öğrencileri ise bir ürün olarak tanımlarsak, yetiştirdiğiniz ürünün hem o günün şartlarına uyacak kapasitede olması hem de akranlarına fark atacak kadar alt yapısının güçlü olması gerekmektedir. Bu bakımdan bir eğitimci olarak öğrencilerimizin ilgi ve kariyer hedeflerini çok iyi belirleyip bu konuda onlara yeterli desteği sağlamamız gerekir. Bu konuda Karabük Üniversitesi çok güzel bir örnek teşkil etmektedir. Karabük Üniversitesi’nin en büyük avantajlarından birisi Demir Çelik Enstitüsü’ne sahip olmasıdır. Demir Çelik Enstitüsü sayesinde öğrenciler, edinmiş olduğu bilgilere deneyimlerini de ekleyerek eğitimlerini tamamlayacaklar. Bir eğitimci olarak temennim ise Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu teknolojik ürünleri ve markaları geliştirecek ve Türkiye’yi dünya lideri ülkelerden biri haline getirecek öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitmek ve bu imkânları sağlamak olmalıdır. Bugün benim burada olmama katkı sağlayan başka Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı arz ederim” dedi.

Prof. Dr. İbrahim Dinçer sunumlarında; “Mühendislik eğitiminde yeni yaklaşımlar”, “Marmara Araştırma Merkezi’nin yeni misyon ve vizyonu”, “Kanada’daki eğitim boyutu”, “İnovasyon”, “Accreditation”, “UTILISER konsepti”, “3E ve 6C konseptleri”, “TÜBİTAK’ın tarihçesi vizyon”, “Misyon ve hedefleri”, “Mühendislik eğitiminde rol alacak organizasyon şemaları”, “Araştırmacı profil ve hizmet ve ürünler” hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi. Konferansın sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan İbrahim Dinçer’e hediyelerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı takdim etti.

Konferanstan sonra, üniversitenin botanik bahçesine geçilerek Dinçer, kendi adına hazırlanan ağacını dikti. Günün en anlamlı hediyesini aldığını belirten Prof. Dr. İbrahim Dinçer’e ağaç sertifikasını Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti.