464 POLİS MEMURU TEŞKİLATA KATILDI


 

20140609AW113109_02Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 13. dönem mezunlarını verdi. Karabük POMEM’de eğitimlerini tamamlayan 464 Polis adayı bugün yemin ederek mesleğe adım atarken, onları mutlu gününde aileleri yalnız bırakmadı.

POMEM’de yapılan mezuniyet törenine Vali Yardımcısı Abidin Ünsal ve Tarken Keskin, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, TSO Başkanı Sedat Namal, daire müdürleri ile polis adaylarının aileleri katıldılar.

Tören, POMEM öğrencilerinin koşar adımlarla törenin yapılacağı alana gelerek, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Öğrenciler adına bir konuşma yapan POMEM dönem birincisi Adem Aydemir, emniyete omuz verecek olmanın gurur ve onurunu yaşadıklarını belirtirek, “Halkımıza güvenlik hizmeti vermenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Bize verilen bu görevi, bıkmadan, usanmadan, yerine getireceğiz, gerekirse canımızı feda edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Hizmet sunarken, herkesi kendi ailemiz gibi görüp, koruyup kollayacağız, yıkıcı değil yapıcı olacağız” dedi.

20140609AW113109_01Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Zengin ise yaptığı konuşmada, 464 aday polisi Emniyet teşkilatına kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyleyerek, “ POMEM’lerin amacı emniyet teşkilatına sorumluluk şuuruna sahip, karşılaşılan her türlü sorunu insan hakları ve hukuk kuralları çerçevesinde çözen, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çözüm üreten, bilgi çağına uygun, başarılı polis adayları yetiştirip, emniyet teşkilatına kazandırmak” dedi

Aday polislere de seslenen Zengin, “Görev yaptığınız yerlerde keyfiyetçilikten uzak, insan haklarına ve hukuk kurallarına saygılı olun, hak ve adaletten ayrılmayın, yaptığınız görevin sorumluluğu ve bilincinde olun” ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından iki öğrenci tarafından şiirler okunurken, daha sonra dönem birincisi aday polis Adem Aydemir yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra eğitim boyunca üstün başarı gösteren 10 polis dayına diplomalarının yanı sıra değişik hediyeler takdim edildi.
Öğreciler Türk Bayrağı ve tabanca üzerine ellerini koyarak hep bir ağızdan yemin ederek Polisliğe ilk adımı attılar.