20140527AW101508_01Karabük'te, 15 gün süren takograf, radar ve alkolmetre eğitimini tamamlayan trafik polisleri ve jandarma trafik timlerine sertifikaları verildi.

Karabük Polis Evi’nde düzenlenen sertifika törenine Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Samir Tokmak, Emniyet Müdür Yardımcıları ile eğitimi tamamlayan polis ve Jandarma trafik timleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Karabük Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Trafiği denetlemek ve düzenlemekle görevli eğitimli personelin ihtiyacını karşılayarak trafik kuruluşlarının denetim hizmetlerini daha verimli hale getirmek adına eğitim verildiğini söyledi.

Tezsever, “15 gün süren eğitim kapsamında Trafik polisleri ve Jandarma Trafik timlerinin katılımı ile tokograf, radar ve alkolmetre cihazlarının eğitimi verildi. Bu verilen eğitimlerin tüm trafik görevlilerimize Jandarma ve polisimize yapacağı denetimler esnasında faydalı olacağına inanıyoruz. Düzenli ve sorunsuz bir trafik sadece polisiye tedbirlerle sağlanmaz. Toplumun tüm kesimlerine görev düşmektedir” dedi.

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ise emniyetin güvenliği sağlamasında önemli unsurlardan birinin trafik güvenliği olduğunu söyledi.
İnsanların hareketlerini taşıtlar vasıtası ile yaptıklarını ifade eden Alimoğlu, " Dünya üzerinde puanımızın iyi olmadığı alanlardan biri trafiktir. Trafik kazalarının sonucu ölümlerin en aza indirilmesi için bu eğitimler yapılıyor. Trafik düzenlemesi için çeşitli aletler icat edilmiş. Fakat işleri aletler yapmaz, bunları kullanan insanlar yapar. Bunun için insan yetiştirme hususuna dikkat etmemiz gerekir. Kontrol görevi dikkatli uyguladığı zaman sonucu olumlu olacağına inanıyorum. Eğitime katılan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi