Karabük Toplum Destekli Polis ekipleri, stant açarak vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarıda bulundular.

 

20130205AW000791_02Karabük Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekipleri, bir alış veriş merkezinde stant açarak, vatandaşları hırsızlık, oto hırsızlığı, yankesicilik, telefon dolandırıcılarına karşı uyarıda bulundular.

Vatandaşların T.C. kimlik numaralarından üzerlerine bilgisi dışında kayıtlı telefon numarası olup olmadığına bakan ekipler, vatandaşlara uyarıda bulundular.

Yetkililer, “Güvenliğin sağlanması, çağdaş devletlerin olmazsa olmaz ilkeleri arasında yer almakta ve devletlerin var olma nedenlerinin başında gelmektedir. İç güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi bakımından kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması, toplumun emniyet içinde varlığını sürdürmesi yönüyle vazgeçilmezdir. Polisin faaliyetlerine yön veren toplumsal ihtiyaçlar ve taleplerdir. Suç ve suçluluk toplumsal gündemi işgal eden konuların başında gelmektedir. Polisiye hizmetlerin, bu çerçevede genel güvenlik hizmetlerinin ve suçla mücadelenin sadece polis hizmetleri eksenli değil, çok yönlü ve bütüncül bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Bunu sağlamanın temel yöntemlerinden birisi de, Toplum Destekli Polislik hizmetlerinin yaşama geçirilmesidir.

Genel anlamda polislik faaliyetleri olarak isimlendirilen bu hizmetler kapsamında, suçla mücadeleyi etkin kılmanın ve güvenli bir ortamı sağlamanın, güvenlik hizmetlerine toplumun katılımı ve desteğiyle mümkün olacağı açıktır. Gelişmiş demokratik ülkelerin çoğunluğunda başarılı bir şekilde uygulanan ‘Toplum Destekli Polislik’ anlayışının, ülkemizde de hayata geçirilmesi vazgeçilmez bir gereklilik haline gelmiştir. Bu amaçla ülkemizin AB’ye üyelik sürecinde, ‘Toplum Destekli Polislik (TDP) Twinning (Eşleştirme) Projesi’ Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir” dediler.

Editör: Haber Merkezi