Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, yarın Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek öğrencilere başarılar dileyerek bir mesaj yayınladı.


20160312AW686053_01Rektör Polat mesajında, şu ifadelere yer verdi: “Değerli gençler; eğitim hayatınızın yükseköğrenim bazında ilk adımı olan bu hafta sonu gireceğiniz Yükseköğretime Geçiş Sınavı sizler için büyük önem arz etmektedir ancak YGS sınavı öğrenim hayatı boyunca hiçbir zaman ilk veya son sınav olmamıştır.

Büyük bir özveri, sıkı bir çalışma ile aylarca sınava hazırlanan sizlerin bilinçli çalıştığı takdirde başarılı olması zaten kaçınılmazdır. Bizlerin de size karşı bu sınavda başarılı olacağınıza inancımız tamdır. Bazen sahip olunan bilgiler sınav anında olumsuz faktörler nedeni ile verimli kullanılmamaktadır.

Sınav esnasında kaygıdan uzak olmanız bilgi dağarcığınızı daha etkin kullanmanızı sağlayacaktır. Üniversite öğrencisi olma yolunda büyük heyecan yaşayan geleceğimizin teminatı gençlerimize; üniversiteli olma yolunda ilk adım olan YGS sınavında başarılar diliyorum. Bütün hayallerinizin gerçekleşmesi dileklerimle”