Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, üniversitede sözleşmeli çalışan temizlik, güvenlik ve büro personeliyle bir araya geldi.


 
20160215AW660718_01KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu'ndaki toplantıda Rektör Polat, 262 sözleşmeli personel ile bir araya gelerek işleyişle ilgili bilgiler aldı, personelin sorunlarını ve önerilerini dinledi.

Yoğun programları nedeniyle bazı personelle tanışma fırsatı bulamadığını söyleyen Polat, sözleşmeli personelin üniversitenin önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, “Burada hepimiz bir aileyiz. Sizler üniversitemizin temizliği gibi çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz.

Bu noktada karşılaşacağınız sorunların çözümüyle ilgili gerekli yardımı ve desteği sağlayacağımızdan şüpheniz olmasın. Biz yönetim olarak her zaman sizlerin yanındayız. An olur ki yerleşkemizin temizliği, bazen her şeyden önemli olur.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Yeşil Ölçüm Dünya Üniversiteler Sıralaması Platformu'nda Türkiye üniversiteleri arasında 4. olduk. Biz şu an ki bu durumu elbirliğiyle zirveye çıkartmalıyız. İşlerinizi en doğru bir biçimde yaptığınızdan bugüne kadar en ufak bir şüphe duymadım. Bu duygu ve düşüncelerle çalışmalarınızda başarılar diliyorum " dedi.

Polat, üniversitede 101 güvenlik personelinin çalıştığını ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle güvenlik personeline başarılı bir eğitim verildiğini söyledi. Polat, “Eğitimde, güvenlik personelinin üniversite içinde gerçekleşen toplu gösteri ve olaylarda kolluk gelene kadar genel olarak yapması gerekenler, kolluk geldiğinde müdahale sırasında uygulanması gereken kurallar, kullanılan mühimmatlar sonucu olumsuz etkilenen personele yapılacak ilk yardım, bunların yasal dayanağı olarak toplantı ve yürüyüşler kanunlar gibi önemli konularda bilgi sahibi oldunuz. Siz üniversitemize gelen bir konuğun karşılaştığı ilk kişilersiniz.

Bunun ne kadar önemli olduğunu umarım mesai arkadaşlarım farkındadırlar. İşlerinizi her zaman olduğu gibi doğru bir biçimde iş ahlakına ve etik kurallara uygun olarak sürdürmenizi istiyorum. Bugüne kadar zaten böyleydi bugünden sonra da aynı şekilde sürdürmenizi istiyorum” diye konuştu.