necdet-gittim



SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY, FETHULLAH GÜLEN’İ ZİYARET ETTİĞİNİ DOĞRULADI


 

NECDET AKSOY;


"BİZ CEMAATLE ETLE, TIRNAK GİBİYİZ."


"KARDEŞİM 10-15 YILDIR CEMAATLE İÇ İÇE"


"İŞLER İYİ GİDERKEN BU İÇ İÇE YAPIDAN KİMSE RAHATSIZ DEĞİLDİ"


"ONLARLA, ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TEKRAR BİR ARAYA GELECEĞİZ"


 



Karabük Net Haber olarak Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un 2-3 Ay önce Pensilvanya’ya Fethullah Gülen’i ziyaret ettiğini açıklamıştık.

Aksoy, bu sabah düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gittiğini doğruladı ve “İşler iyiyken, iyiydik de, şimdi kötü mü olduk” dedi.

KARDEŞİM 10-15 YILDIR CEMAATLE İÇ İÇE

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, kardeşinin cemaatle 10-15 yıldır iç içe olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Biz yerel anlamda siyaset yapan kişileriz. Benim kardeşimin kişisel olarak benden önce de cemaatle ilişkileri vardı, belediye başkanı olduktan sonra da devam etti. Belediye başkanı olmamla cemaatle ilgili bağlantılar yeniden kurulmuş değildir.10-15 yıldır kardeşim cemaatle iç içedir, gönül bağı vardır."

“CEMAATLE İÇ İÇE BİR YAPIMIZ VAR”

Cemaatle iç içe bir yapıda olduklarını belirten Aksoy “AK Parti içerisinde siyaset yapan pek çok arkadaşımızın bakanlara kadar oradaki arkadaşlarımızla iç içe yapımız var. İşler iyi giderken bu iç içe yapıdan hiç kimse rahatsız değildi. Ama şimdi durum farklılaşınca bu iç içe yapıdan dolayı bir kişinin suçlanması ya da farklı algılanmasının doğru olmadığını düşünüyorum.” Dedi.

“CEMAATLE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YİNE BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Cemaatle halen bir arada olduklarını ifade eden Necdet Aksoy “Ben yerelde bu ayrışmanın içine girilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Oradaki kardeşlerimizle biz önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceğiz ve beraber yaşayacağız. Türkiye’nin bu dinamik gücüne hep beraber tekrar sahip çıkacağız. Onun için ben yerelde böyle bir ayrışmayı çok tasvip etmiyorum. Ayrışmaya sebebiyet vermemek içinde her türlü sivilce noktasının üzerini kapatmaya gayret ediyorum. Biz birleştirici olmak zorundayız. Biz yerelde herkes ile beraber olmak zorundayız. Bunu temin etmek içinde var gücümüzle gayret ediyoruz.” Diye konuştu.

“ZİYARET SIRASINDA 4 AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ DE VARDI”

Necdet Aksoy, Hoca Efendi ziyaretinde 4 AK Parti'li Milletvekili olduğunu da açıkladı ve şöyle konuştu;

"Gitmiş olduğumuz ekip içerisinde AK Parti’nin 4 tane milletvekili vardı. Gitmiş olduğumuz sebep, Chicago’da Türk Kültür Merkezi açıldı. Bu kültür merkezinde hem Türkiye’nin kültür araçları hem Özbeklerin hem de Azerilerin kendini ifade edebileceği sergi salonları var. Birde üç tane büyük konferans salonu var, bu salonlardan bir tanesi Safranbolu salonu. Bu salonun açılışı için oraya gittik. Yine ABD’de Schaumburg şehri ile kardeş şehir protokolü imzaladık. Bu ziyaretimizin Safranbolu’ya girdisi sağlandı. Bunun bireysel bir ziyaretle ilgisi yok."

 “HOCA EFENDİ’DEN TAVSİYELER ALDIK”

Aksoy, Fethullah Gülen'i ziyaretlerinde ünlü gazetecilerin de olduğunu belirterek, "İkinci bir ziyaretimiz Hoca efendiye gerçekleşti. Oraya gitmişken ziyaret edelim, tavsiyelerini alalım ve o sırada bir rahatsızlıkları vardı ‘bir geçmiş olsun diyelim’ dedik ve bu ziyareti yaptık. Ziyaretimizde önemli gazetecilerden Etyen Mahçupyan, Rasim Ozan Kütahlayalı, Orhan Miroğlu ve Rasim Beyin eşi Nagehan hanım da vardı. Bu ziyaretler herhangi bir sıkıntı oluşturacak ya da hükümetle son gelinen aşamadaki süreçlerde pazarlık yapılacak bir eksi nokta oluşturacak yapılar değildir." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi