Karabük Sebzeciler, Balıkçılar ve Kasaplar Odasının unvanı Karabük Sebzeciler, Balıkçılar, Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak değiştirildi.


 
22122014_esnaf_4Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonunda yapılan Genel Kurula; Belediye Başkanı Rafet Vergili, Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çakman, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Atilla Aygün, Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kılıç, Sebzeciler, Balıkçılar ve Kasaplar Odası Başkanı Mahmut Malkoç,  ve Pazarcı Esnafı katıldı.

 

22122014_esnaf_1Belediye Başkanı Rafet Vergilinin’de yaptığı konuşmada; “12 yıllık bir dönemde Türkiye’de bütün mevzuatlar bir şekilde birbirine karıştırılıp vatandaşımızın önüne çorba olarak konulmakta. Halbuki Bakanlık bu şekilde talimat vermeden unvan değişikliği istemeden bu derneğin görev alanı içerisinde iştigal edecek tüm arkadaşlarımızın bu derneğe kayıt olması müsaade edilir denilebilir ve Türkiye genelinde de bu karar yoğun bir tempo ile çok basit bir mevzuat değişikliği ile ilgili herkes seferber olması lazım. Yalnız bu konuda değil her konuda Milli Eğitim tutunda esnaf odalarına, sanayi odalarına kadar Türkiye’de 12 yıldan bu tarafa çorba edilmeyen bir düzenleme kalmadı. Türkiye’de baktığınız zaman herkes ekonomik istikrar var diye konuşuyor ekonomik istikrarın olduğu yerde hep beraber mağduriyetimizi anlatıyoruz, hepimiz  açız, aç olmayan yok. Marketler zinciri ortaya çıkartıyorlar bu marketler zincirinde mecliste olup da sahibi olmayan, ortağı olmayan iktidar mensubu yok ve Türkiye olan marketler zincirinin çalışma şekli Avrupa’da yok. İsim vermemde de bir sakınca yok, BİM, Migros, Carrefour, Kiler bunların hiçbiri sevdiğim bir kuruluş değildir. Bunların tek amacı gelirler bir şehre yerleşirler, bu şehirdeki paraları alır, akşam hesabını İstanbul’daki veya Ankara’daki Merkezine gönderir ve o şehre de bir kuruşluk katkısı olmaz ama Avrupa’da Cumartesi ve Pazar günleri bunlardan bir tanesi çalışabilir, hepsi birden çalışamaz ve bunlara şehir belirli mesafede şehir dışına çıkma yönetmeliği koymuş. En az şehir merkezinden 5 kilometre dışarıda olacak. Türkiye’de ne yapıyoruz, her büyük iş merkezinin altına bu marketleri yerleştiriyoruz, bu marketleri yerleştirdikten sonra pazarcı esnafımız, kasabımız, balıkçımız, sebzecimiz herkes ağlamaya başlıyor ben mal satamıyorum diye. Satamazsınız tabi aynı portakal 1 TL’ye markette varken, pazarda varken satamazsın tabi ve bunlara yönetmelikle belirli bir düzenleme getirilmezse pazarcı, sebzeci, balıkçı, kasap aradan çıkacak. Birlik Başkanımız söyledi Bakkala Ustalık Belgesi ne demektir böyle bir olay var mı bundan daha iyi komedi var mı bakkalın ne ustası olur, hadi kasabın olur. Esnaf arkadaşımız yer açacak, bu problemi biz Belediye olarak çekiyoruz. Adamdan ustalık belgesi istiyor, sen ruhsat veremiyorsun ver bir dert, vermez bir dert. Vermezsen o arkadaşın rızkını kesmiş oluyorsun. Biz elimizden geldiği kadar sizlerin yanınızdayız, hiçbir şey yapamadıysak bile Pazar yerlerine servis otobüsleri verdik. Biz sizi süper market gibi çalıştıracağız. Bu beş yıllık dönemde de yapabileceğimiz her şeyi sizin yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi