Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Genç Girişimciler Kulübü’nün girişimleriyle Türkiye’nin önde gelen bazı şirket yöneticileri ile ‘Patronlar Kampüste’ adlı söyleşi gerçekleştirildi.

 

20130305AW000221_01Söyleşi öncesi öncesinde Medikar CEO´su Adem Kar, Cavme ve AVKOM CEO´su Zafer İpekçi ve BTA Tekstil CEO´su Taner Temelkuran ile KBÜ’de uygulanacak olan EFQM Mükemmellik Modeli çalışmaları kapsamında toplantı yapmak üzere KBÜ’ye gelen KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, KalDer Ulusal Kalite Sorumlusu Sabri Bülbül, Düzce Üniversitesi Rektörü ve KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Düzce Üniversitesi Sürekli Değişim Koordinatörü Öğr. Gör. Okan Bütüner, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret ettiler.

Kendilerini KBÜ’de görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Karabük Üniversitesi sosyal bir üniversite olduğu için bugün iki organizasyon aynı anda yapılacaktır. Bilindiği gibi Karabük Üniversitesi öğrenci inisiyatifinin ön planda tutulduğu bir üniversitedir. Geleceğin liderleri ve girişimcileri olarak adlandırdığımız gençlerimiz geçen sene ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 481 tane sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel aktivite gerçekleştirdi. Bugün de Genç Girişimciler Kulübümüz tarafından ‘Patronlar Kampüste’ söyleşisini Türkiye’nin önde gelen siz değerli patronları ile gerçekleştirecekler” dedi.

Makamda gerçekleşen kısa sohbetin ardından KBÜ Botanik Bahçesine geçildi. Burada ziyaretçiler kendi adlarına hazırlanan ağaçlarını diktiler. Ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal kendilerine ağaç sertifikalarını takdim etti. Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı ve öğrenciler katıldı. “Patronlar Kampüste” adlı söyleşide açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, “Karabük Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden farklı kılan, öğrenci inisiyatifinin ön planda tutulduğu bir üniversite olmasıdır. Öğrencilerimiz eğitimin yanında sosyal faaliyetlerini de rahatlıkla gerçekleştirmektedirler. Bunun içinde üniversitemizde birçok kulübümüzde bu ortamı rahatlıkla sağlamaktayız. Geçen sene 481 sosyal ve kültürel aktivite gerçekleştirdik bu etkinliklerin hepsi öğrenci inisiyatifi olan etkinliklerdir” diye konuştu.

20130305AW000221_02Cavme ve AVKOM CEO´su Zafer İpekçi de konuşmasında, “Karabük’e ikinci gelişim ve üniversitenin, Karabük’ ün çehresini değiştirdiğini ve güzelleştirdiğini görüyorum. Son 6-7 aydır seminerler veriyorum fakat bu kadar genç ve dinamik bir kitleye ilk defa sesleniyorum. 20 yıldır ticaret içerisindeyim buraya kolektif akıl, tecrübe ve önerilerle geldim. İşte önemli olan severek yapmaktır. Sevmediğiniz bir işi yaptığınızda hem kendinizi mutsuz hissedeceksiniz hem de bir ilerleme sağlayamayacaksınız. Sadece sevdiğiniz işte başarıya ulaşabilirsiniz. İşinizde fedakarlık göstermelisiniz ve işinizin en iyisi olmak için çaba sarf etmelisiniz. İşinizin en iyisi olmak içinde iyi bir ürün ya da hizmetiniz olmalı, pazarlamanız olmalı ve finans yönetiminiz sağlam olmalıdır” dedi.

“Sıfırdan başladığınızda hayatta verdiğiniz emeğin değerini anlarsınız” diyerek sunumuna başlayan BTA Şirket Sahibi Taner Temelkuran, “İş yapmak sadece çalışmak para kazanmak değildir. Bunları oluşturan asıl etmenler dürüstlük, ahlak, tecrübelerden ders çıkararak ilerlemek atılım yapmaktır. Hayattan beklentileriniz nedir bunu düşünmenizi istiyorum. Ben sıfırdan başlayarak, azmederek yavaş yavaş yükseldim. Birçok zorluk yaşadım. Sizlerin de bir işe başladığında pes etmeden işinize yoğunlaşmanız gerekir” diye konuştu.

Son olarak sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Özel Medikar Hastanesi Ortağı Adem Kar, hastanenin nasıl kurulduğunu anlatan bir video izleterek öğrencilere tecrübelerinden hayatta karşılaştığı zorluklardan ve başarının nasıl kazanıldığını anlattı.

Seminerin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, BTA Şirket Sahibi Taner Temelkuran’a ve Özel Medikar Hastanesi Ortağı Adem Kar’a günün anısına hediyelerini takdim etti.

Editör: Haber Merkezi