AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLAN ÖZGÜR ULUPINAR BİLMECESİ NEDİR..?


 

"ÖZGÜR ULUPINAR KİM, SİYASİ GÜCÜ NEDİR?" SORULARININ CEVABINI HERKES MERAK EDİYOR…


 

ozgur-bilmecesi


AK Parti’den geçtiğimiz hafta resmi müracaat yaparak, Karabük Belediye Başkan Aday Adayı olan Özgür Ulupınar ile ilgili siyasi kulislerde çok sorular soruluyor.

Şu anda AK Parti’nin resmi olarak tek aday adayı olan Özgür Ulupınar, 2004 yılında Karabük’ten ayrılarak, bazı Ulusal TV Kanallarında üst düzey yöneticiliğe kadar yükseldi.

Ankara’da ikamet eden, fakat ayın 15 günü İstanbul’da duran Özgür Ulupınar’ın İş ve Siyaset Dünyasındaki çevresi, Karabük’te tam bir merak konusu oldu.

Karabük Net Haber olarak, gerek kendisinden alabildiğimiz, gerekse yakın çevresinden yaptığımız araştırmalar sonrası edindiğimiz bilgiler ile Özgür Ulupınar bilmecesi bir nebzede olsa aydınlanacak.

Türkiye’ye 5 yılda 10 Milyar Dolar yatırım yapmayı planladığını açıklayan, Amerikalı tanınmış İşadamı Robert Carry’nin büyük ortağı olduğu, yabancı konsorsiyum ile kurulan girişim Şirketinin Yatırım Direktörü Özgür Ulupınar, geçtiğimiz günlerde DİGİTÜRK’e şirketi adına verdiği 400 Milyon Dolar teklif ile Karabük ve Türkiye’de ismini duyurdu.

İş Dünyasında Çalık Holding’in sahibi Ahmet Çalık’a ve KOÇ Grubu Sahiplerinden Ali Koç’a yakınlığı ile bilinen Özgür Ulupınar, İstanbul ve Ankara’daki bazı önemli sivil toplum kuruluşlarının da üst düzey yönetiminde yer alıyor.

Ankaragücü Süper Lig’deyken, 2012 yılında Kulüp Başkan Adayı olan Özgür Ulupınar, İstanbul’da, Karabük ve ilçelerini temsilen kurulan ve bütün dernekleri çatısı altında toplayan Karabük Dernekleri Federasyonu’nun  (KARDERFED) Genel Başkan Yardımcılığında yürütmekte. Ülke siyasetinde ve AK Parti içinde de çok ciddi bir çevreye sahip olduğu, yakın çevreleri tarafından ifade ediliyor.

Gazetecilik kimliğini de taşıyan, AK Parti’de Recep Tayyip Erdoğan’a kadar ulaşan, Bakanlar kabinesinde ve Parti’nin üst düzey yönetiminde hemen hemen herkes ile diyaloğu olduğu da, Ankara ve İstanbul’da Özgür Ulupınar’ı tanıyanlar belirtiyor.

Karabük’ten aday adayı olmadan önce, bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir ön görüşme yaptığını, bazı kişilere özel olarak ifade eden Özgür Ulupınar “Aday olsam da olamasam da, ben Karabük’e AK Parti’nin kazanması için geldim. Çünkü Karabük kritik bir yer ve partim kazanıncaya kadar burada çalışmalarıma devam edeceğim.” Diyor.

o-bMehmet Ali Şahin’in, 1 Kasım’a kadar yapılan müracaatlar sonrası adayın belirleneceğini ifade etmesi, bayramdan sonra kalan dokuz günlük süre “acaba başka adayların müracaatı için kısa mı?” sorusunu da akıllara getiriyor.

Tüm bu sorular ve edinilen bilgilere paralele olarak, Karabük siyaset camiası Özgür Ulupınar bilmecesini işte böyle çözmeye çalışıyor.

Editör: Haber Merkezi