Nükleer Tıp Birimi hizmet vermeye başladı.


 

dsc_5573Modern tıbbi cihazları, tecrübeli, deneyimli uzman doktor  kadrosu ve personeli ileBatı  Karadeniz Bölgesi’nin en kapsamlı özel hastanesi olan Medikar Hastanesi’nde Nükleer Tıp ünitesi hizmet vermeye başladı.

Bilgi ve deneyimi ile  artık Özel Medikar Hastanesi bünyesinde Karabük ve Bölge halkına hizmet edeceğini belirten Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. İrfan Peksoy “Hastanemizde Miyokard(Kalp)), Böbrek, Kemik ve Tiroid Sintigrafisi rahatlıkla çekilmektedir.

Nükleer tıbbın hastalıkların tanı ve tedavisinde radyoaktif maddelerin kullanılması olduğunu belirten Prof Dr. Peksoy” Miyokard(Kalp) Sintigrafisi sayesinde ;Göğüs ağrılarının kalpten  kaynaklanıp kaynaklanmadığı, böylece kalp krizini önleme imkanı ortaya çıkar.By Pass ve anjiyografi yapılan bir hastanın bu cerrahi işlemlerin ne kadar faydalı olup olmadığını öğrenmemize yardımcı olur.

Kemik Sintigrafisinde ise; Kanser hastalarında, kanserin kemiğe yayılıp yayılmadığını,Bilgisayar Tomografisin de bu görülmeyebilir ama kemik sintigrafisi ile bunu 6 ay önce görüntüleyebiliriz.

Ayrıca Ortopedik protezlerin enfeksiyon yapıp yapmadığını, gevşeme olup olmadığını görebiliriz.

Böbrek Sintigrafisinde ise; Böbreklerde tıkayıcı hastalık olup olmadığını, idrar yollarının tıkanıp tıkanmadığını,ameliyatlara gerek olup olmadığını öğrenebiliriz.Ayrıca özellikle kız çocuklarında tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarında böbreklerinde hasar olup olmadığını da görebiliriz.

Tiroid Sintigrafisinde ise; Guatrın zehirli olup olmadığını, modüllerin karakterlerini ortaya koymamıza yardımcı olur.

Bunun yanı sıra Akciğer Perfüzyon Sintigrafisi, Akciğer Ventilasyon Sintigrafisi, Tüm Vücut Kemik Sintigrafisi, Paratiroid Sintigrafisi,  Gastroözefajiyal Reflü Çalışması, Mekkel  Divertikülü sintigrafisi,Tükrük Bezi Sintigrafisi çekilmektedir.

Gerektiğinde ise İyot-131 Tüm Vücut Tarama Tanısal ve Tedavi çekimleri yapılabilmektedir. Böyle bir hizmet sayesinde hastalarımız artık büyük kentlere gitmeyecekler.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi