MEHMET UZUN, İL ÖZEL GENEL SEKRETERLİĞİNE ÜÇÜNCÜ KEZ GELDİ


 

mehmet-uzun-tekrar-oturdu

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevinden alınan, daha sonra verdiği hukuk mücadelesi sonrası Zonguldak Bölge İdare Mahkemesinden göreve iadesi kararı verilen Mehmet Uzun tekrar göreve başladı.

Geçen Sene Ağustos ayında önce görevden alınan İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun’un yerine Hakan Eski atanmıştı.

Hakan Uzun, Zonguldak Bölge İdare Mahkemesine başvurması sonucu, geçtiğimiz Haziran ayında görevine tekrar iade edilmişti.

Siyasi otoritenin inatlaşması ile bir ay bile görevinde kalamayan Mehmet Uzun, tekrar görevden alınmış ve yerine yine tekrar Hakan Eski getirilmişti.

Daha sonra kararı tekrar adli mercilere taşıyan Uzun, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine üçüncü kez geri döndü.

Hakan Eski ise tekrar Kastamonu İl Özel İdare'deki eski görev yerine iade edildi. Eski'nin Kastamonu'da AK Parti'den Belediye Başkan Aday Adaylığını düşündüğü de ifade ediliyor.

Mehmet Uzun ile ilgili, Mehmet Ali Şahin geçtiğimiz günlerde "onu atayacağımız bir il özel idare hazır" demişti. Şahin'in bu sözü üzerine, Uzun'un üçüncü kez oturduğu koltukta ne kadar kalacağı ise merak konusu oldu.

Hukukçular ise mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararına rağmen yeniden görevden alma veya başka bir yere atama yapılamayacağını, eğer öyle bir tasarruf uygulanırsa, mahkeme kararını itibarsızlaştırma gibi bir pozisyon oluşacağını ifade ediyorlar.