Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve Karabük Orman İşletme Müdürlüğü örnek bir çalışmaya imza attı.


 

20160205AW652327_02Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Özel İdare ortaklığında Şenler ve Kahyalar grup yollarında ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Şenler ve Kahyalar grup yollarında yapılan ağaçlandırma çalışmasına Genel Sekreter Mehmet Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Adakan, Şenler Köyü Muhtarı Ziya Akçin ve Kahyalar Köyü Muhtarı Yüksel Öztürk katıldı.

Ağaç dikimi ile ilgili kısa bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, “Ağaçlandırma çalışması ile hem grup yolunda meydana gelecek heyelanlara karşı tedbir alınmış olunuyor hem de yol kenarlarında yeşil alanlar oluşturuluyor. Özel İdare Genel Sekreterimiz, Orman İşletme Müdürümüz, muhtarlarımızla Akasya ağacı dikeceğiz, inşallah hayırlı olur” dedi.

Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy ise, Karabük Orman işletme Müdürlüğü açısından güzel bir tablo olduğunu ve bu çalışmaların diğer köylere de örnek olmasını istedi.

UZUN : “BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sağ olsun Orman İşletme Müdürümüzde bize çok güzel bir destek veriyor. Bildiğiniz gibi geçen sene bu yolların sıkıntılı olan bölümlerinde genişletme çalışması yapmıştık.

Bu genişlemeyi yaptıktan sonra heyelanları önlemek amacıyla bir çalışma başlatmak istedik. Sağ olsun Orman İşletme Müdürümüzde bize destek verdi. Karabük’ümüzün yüzde 70’i orman desek de yinede bu tür yerlerimizde ağaçlandırma yapmak önemli.

Ben bu konuda İl Genel Meclisi Başkanımıza ve Orman İşletme Müdürümüze teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisi olarak da gerçekten büyük ve güzel çalışmaların içerisindeyiz. Ben bu ağaçlarımızın da yol boylarında en azından bir gölgelik olarak kalacağına inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şenler ve Kahyalar grup yoluna ağaç dikildi.

Editör: Haber Merkezi