Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Özel İdaresi olarak köy yollarında gerçekleştirilen yol çalışmalarını yerinde inceleyerek “Karabük İl Özel İdaresi olarak yapmış olduğumuz çalışmada Türkiye’de tek il olma özelliğine sahibiz” dedi.


 

20150826AW509979_02Eflani bölgesinde geçtiğimiz haftalarda kaya patlatma işlemi gerçekleştiren ardından da konkasör (taş kırma makinesi) ile bölgedeki yol asfaltlama çalışmasında kullanacağı malzemeyi üreten İl Özel İdaresinin çalışmalarını inceleyen Genel Sekreter Mehmet Uzun, “Karabük’ün bilindiği üzere merkez de dâhil 6 ilçesi bulunmaktadır.

Bu ilçelerimizde de İl Özel İdare olarak yoğun ve sistemli bir asfaltlama çalışması içerisindeyiz.

Biz bu sene asfaltlama çalışmasında bir ilke imza attık ve kendi araçlarımız ile malzememizi kendimiz üretiyoruz. Türkiye’de tek olarak bizim taştan kırarak, eleyerek, yola çekerek ve üzerine asfaltını yaparak gerçekleştirdiğimiz işlemde tek il olma özelliğine sahibiz diyebiliriz” dedi.

“ÖZEL İDAREMİZ 6 MİLYON LİRA KAR ETMEKTEDİR”
Köy yollarındaki asfaltlama çalışmalarında İl Özel İdare olarak kar elde edildiğini ve daha kaliteli asfalt yaptıklarını söyleyen Uzun, “Bu işlemi kendi araçlarımız ve personelimiz ile gerçekleştirmekteyiz. Şunu diyebilirim ki 100 kilometrelik asfaltın bize maliyeti yaklaşık 4 milyon lira civarında.

Geçen seneki ihale fiyatlarımız ile karşılaştırdığımızda 10 milyon liraya tekabül etmektedir. Bizim bu işlemleri kendi iş makinelerimiz ile yapmamızda ki tasarrufumuz 6 milyon lira civarındadır.

Yani sonuç itibari ile ne kadar az ödenek ile ne kadar çok iş yaptığımız ortadır. Bunların hepsi de kendi araç ve personellerimiz ile gerçekleştirilmektedir ” ifadesinde bulundu.

“EFLANİ’DE GÜNDE BİN TON MALZEME ÜRETİYORUZ”
Karabük ilçe köy yollarında 100 kilometre asfalt hedefi olan İl Özel İdarenin bu hedefte bugün itibari ile 54 kilometre asfalt yapıldığını kaydeden Mehmet Uzun, “Eflani bölgesinde konkasörümüz çalışmalarına devam ediyor.

20150826AW509979_01Geçtiğimiz günlerde kaya patlaması yaptığımız bu bölgede şimdi konkasör aracımız ile günde yaklaşık bin ton malzeme üretiyoruz.

Eflani ilçemizde 15 kilometre yol asfaltlama işlememiz var ve bu yollarımıza da büyük oranda malzememizi çekmiş bulunmaktayız ve de çekmeye de devam ediyoruz.

Önümüzdeki hafta içerisinde de asfalt ekiplerimizi Eflani ilçemize getirerek buradaki asfalt işlemlerimizi tamamlayacağız” dedi.

Genel Sekreterimiz Mehmet Uzun, son olarak Kurban Bayramı öncesi hedeflerinin 100 kilometrelik asfaltlama işlemini tamamlamak olduğunu da belirterek, çalışmalarda büyük emek sarf eden, özverili çalışan herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi