Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi geçen yıl Ekim ayında göreve seçildiği zaman 4 işyerinde yetkili ve 3 Bin 800 civarında üyesi vardı. Kısa bir sürede 9 işyerini daha sendika saflarına katan Kenan Yılmaz başkanlığındaki Karabük Şubesi üye sayısını da 6 Binlere çıkarmayı başardı.

Yetkili oldukları işyerlerinde yüksek rakamlar ile Toplu Sözleşme yapan Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi bir işyerinde daha toplu sözleşmeyi sonuçlandırdı.

Karabük Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren  Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’de geçtiğimiz Mart ayının birinde başlayan toplu sözleşme görüşmeleri taraflar arasında yapılan iki yıllık anlaşma ile sonuçlandı.

Tamamına yakının hiçbir ikramiye ile sosyal hakları olmayan ve sadece asgari ücretle çalışan Dofer işçisi, Özçelik İş Sendikası’nın bağıtladığı Toplu İş Sözleşmesi sayesinde aylık ortalama %37 gibi bir gelir artışı elde etti.   

Yılda dört ikramiye, kömür parası, diğer sosyal haklar ve maaş ile birlikte toplamda aylık gelirde sağlanan %37’lik artış sağlanan Dofer işyerinde yapılan toplu sözleşme hakkında Şube Başkanı Kenan Yılmaz şu açıklamaları yaptı;

Sendikamızın yetkili olduğu işyerlerinde üyelerimizin daha iyi bir gelir elde etmesi bizim asli görevimiz. Dofer’de çalışan işçi arkadaşlarımız yalnızca çıplak asgari ücret ile emeğinin karşılığını alıyordu. Şimdi ise yapılan maaş artışı ve elde edilen yılda 4 ikramiye, kömür parası gibi diğer sosyal haklar ile %37’lik gelir artışı sağladık. Dofer’deki tüm emekçi arkadaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi