kantar-ceza-1



 

KANTARDAN CEZA YEMEMEK İÇİN HALATLA ÇEKTİ, SONRA YÜKLEDİ 


BUGÜNE KADAR 60 BİN TL KANTAR CEZASI YİYEN ÇEKİCİ ÇAREYİ BULDU


 



Karabük’te, oto kurtarıcılığı yapan Erdoğan Kovancı, Yol Kenarı Denetim İstasyonunda kantardan sürekli ceza kesilmesine isyan edince, çareyi farklı yöntem uygulayarak buldu.

Karabük’te arıza yapan ve tamir için Ankara’ya gitmesi gereken ambulansı halatla çekerek kantardan geçen çekici daha sonra ambulansı çekiciye yükleyerek yoluna devam etti.

Daha önce çekicilerine en düşüğü 10 kilo 40 gram en yükseği 400 kilodan tonaj fazlalığından dolayı ceza kesilen Kovancı, bu duruma isyan edince çareyi arıza kantardan geçinceye kadar arızalı araçları halatla çekerek geçirdikten sonra çekiciye yükleyerek buldu.

kantar-ceza-2KANTARDAN HALATLA ÇEKEREK GEÇTİ CEZA YEMEKTEN KURTULDU
Kovancı, "bundan sonra böyle geçeceğiz" diyerek ceza yemediği için mutlu olduğunu söyledi.

Erdoğan Kovancı, böyle yapmaya mecbur kaldıklarını belirterek şöyle konuştu;

"Şuan böyle cezam yok. Aslında halatla çekerek trafiği tehlikeyi soktum. Halatla çekmek sakıncalı ve yasal değil, yasak. Devlet bu şekilde müsaade ediyor. Yasal olmayan yollarla yolumuza devam edeceğiz. Eğer ambulans çekicinin üzerinde olsaydı 2 bin TL üzerinde ceza yerdim. Çünkü ambulansın içinde çok sayıda tıbbi donanım cihazları var ve bu cihazlarda fazla ağırlık yapıyor. Şükürler olsun halatla çekerek kantardan geçince ceza yemedim. Cezalar çok ağır.”

kantar-ceza-3ÇETE LİDERİ OLARAK YARGILANDI
Kovancı, daha önce gece yarısı 7 çekici aracı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Yol Kenarı Denetim İstasyonuna çekerek kapatmasından dolayı çete lideri olarak yargılandıklarını ve para cezası aldıklarını söyleyerek, “Sigortalı elemanlarım bile ceza aldı. Onlar adına üzgünüm. Bundan sonra kantardan böyle geçeceğiz. Bunu sadece ben değil Türkiye genelindeki meslektaşlarım da aynı şekilde yapıyor. Şimdi kantardan geçtik ve Ankara’ya kadar sıkıntı yok” dedi.

Erdoğan Kovancı, bugüne kadar 60 bin TL civarında fazla tonaj yüzünden ceza kesildiğini belirterek ceza makbuzlarını gösterdi.

Editör: Haber Merkezi