MHP’Lİ OVACIK BELEDİYESİ AK PARTİ’YE GEÇTİ


 

İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANIN YERİNE, BELEDİYE MECLİSİ AK PARTİLİ ZAFER KÜPLER’İ BAŞKAN SEÇTİ


 

mhpden akparti

Karabük’ün Ovacık İlçe Belediyesi 2014 Yerel seçimlerinde Mustafa Dursun’un seçilmesi ile MHP’ye geçmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in memleketi olan Ovacık Belediyesi’nin 10 yıl aradan sonra AK Parti’den MHP’ye geçmesi Karabük Gündem’ini bir hayli meşgul etmişti.

MHP’li Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun Karabük’ten Milletvekili Adayı olmak için 31 Ağustos’ta Belediye Başkanlığından istifa etmişti.

Dursun’un istifasından sonra bu gün Ovacık Belediye Meclis üyeleri arasında yapılan seçim de AK Partili Belediye Meclis Üyesi Zafer Küpler Belediye Başkanı seçildi.

ovacik-zafer-kupler9 Belediye Meclis üyesine sahip olan Ovacık Belediyesinde, meclis üyelerinden 6’sı MHP, 3’ü ise AK Parti’ye mensup.

5 Oy alan AK Parti’nin adayı karşısında, 4 oy da MHP’nin adayı aldı. Sonuçlara göre 6 Belediye Meclis üyesine sahip olan MHP iki fire verirken, 3 Meclis üyesine sahip olan AK Parti ise fire vermedi gözüküyor.

Meclis üyeleri arasında yapılan seçimde 4 oya karşı 5 oy alan Ovacık Belediyesinin yeni Başkanı Zafer Küpler, önümüzdeki hafta mazbatasını alacak.