İl Göç İdaresi Müdürü Osman Dorkaç, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dorkaç, mesajında, 18 Aralık'ın dünya çapında göçmen haklarının tanıması ve göçmenlerin yaşadıkları sorunlar konusunda farkındalık oluşturulması hedeflenerek 2000 yılında gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun ve aynı yıl içerisinde Paris'de yapılan UNESCO Yürütme Kurulunun aldığı karar gereği Uluslararası Göçmenler Günü olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Türkiye'nin bugün yaptığı çalışmalarla her bir göçmenin yanında olduğunu belirten Dorkaç, "Mazimize olan ahde vefamızı bir nevi yerine getiriyoruz. Bunu yaparken de onur ve gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Dorkaç, Karabük'ün Azerbaycan'dan Çad'a, Kosova'dan Mısır'a kadar birçok uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptığını aktararak, şunları kaydetti:

"Uluslararası korumada bulunan Afganistan, Irak ve İran uyruklu yabancıların yanı sıra geçici koruma statüsünde bulunan Suriye uyruklu yabancılardan oluşan birçok mozaiğin yapı taşlarını huzur ve güven içinde ilimizde bulunduruyoruz. Farklılıkları zenginlik olarak gören ve 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla her bir millete gönül açan bir milletin evladı olarak, tüm göçmenlerin Uluslararası Göçmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum." 

Editör: Haber Merkezi