Zonguldak, Karabük ve Bartın ormanları gençleştiriliyor


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında kalan ormanlarda gençleştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Ormanların sağlıklı bir şekilde varlığını sürdürmesi ve ormanlardaki ağaç neslinin gençleştirilmesi gayesiyle hareket eden Bakanlık, 27 bin 200 dekarlık alanda yürüttüğü çalışmayı tamamladı.

Zonguldak'ın yanı sıra bölge müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan Bartın ve Karabük'te de yürütülen bu gençleştirme çalışmalarında 64 adet ekskavatör kullanılırken, 21 bin 240 kilogram kayın tohumu toprağa serpildi.

“Vazifemiz var olan ormanı korumak ve orman varlığımızı artırmak”Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülkedeki orman varlığının korunması ve artırılmasından sorumlu olduklarını dile getirerek, “Biz Bakanlık olarak ülkemizdeki ormanlardan sorumluyuz.

Vazifemiz var olan ormanı korumak ve orman varlığımızı artırmak. Ormanlarımızın devamının sağlıklı bir şekilde sağlanması için de gençleştirme çalışmaları yapıyoruz. Söz konusu illerimizde gençleştirme çalışmalarını başarılı bir şekilde yürütüyoruz.

Diğer illerimizde de ihtiyaç olan alanlarda bu tür çalışmalarımızı sürdürmeye ve orman varlığımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi