KARABÜK - YENİCELİLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ KURUCULAR KURULU BAŞKANI HASAN İBİK:  "KARABÜKLÜLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ"


 

20160118AW634999_01Merkezi Almanya'nın Gladbeck şehrinde faaliyet gösteren Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucular Kurulu Başkanı seçilen Hasan İbik'e, Karabük Yenice ve Kalkındırma Platformu Almanya Temsilcisi Abdullah Ören ve Avrupa Karabükspor Derneği Başkanı Abdullah İnam, tebrik ziyaretinde bulundu.
Dernek lokalinde gerçekleşen ziyarette, Avrupa'daki Karabüklülerin sorunları ve Karabük ile ilgili güncel konular görüşüldü.

Derneğin Kurucular Kurulu Başkanı seçilen Hasan İbik, yeni yılda daha aktif bir çalışma takvimi planladıklarını ifade ederek, kadın ve gençlik Kollarına büyük önem verdiklerini söyledi.

İbik, geçtiğimiz haftalarda Karabük - Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucular Kurulu Başkanı seçildiğini belirterek, “Derneğimiz üyeleri, Hilmi Onat ve İlkay Kocaman kardeşimle bu görevi bize layık gördüler. Bölgenin en köklü derneklerinden biri olarak, yeni yılda aktif bir çalışma takvimi belirliyoruz.

İlk hedefimiz, kadın ve gençlik kolları. Derneğimizin yapılması gerekli tüm çalışmalarını masaya yatırdık. Avrupa'da yaşayan Karabüklüler için ciddi çalışma içindeyiz. Almanya'daki diğer derneklerimizle bir olup, güzel bir çalışma hedefliyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde daha da güçleneceğiz.

Karabük gündemini de yakından takip ediyoruz. Bölgemiz için büyük önem arz eden havaalanı konusu noktasında da çalışma yapacağız. Karabük'ün tanıtılması ile ilgili de çalışmalarımız olacak. Karabüklüler için çalışıyoruz. Tüm hemşehrilermizi derneğimize bekliyoruz'' dedi.

Karabük Yenice ve Kalkındırma Platformu Almanya Temsilcisi Abdullah Ören ise, Hasan İbik’e çalışmalarında başarılar dileyerek, “Bizler doğru işler yaptığı sürece her zaman kendisini destekleyeceğiz. Zaman kaybetmeden çalışmalar devam etsin. Yapılacak çok iş var. Özellikle, Karabük ve Almanya arasında köprü görevi gören derneğimize herkesi bekliyoruz '' dedi.

Avrupa Karabükspor Derneği Başkanı Abdullah İnam'da derneğe üye olarak, Karabük - Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği'ni destekleyeceklerini ve bu alanda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi